TETEMRE HÍVOM MAGYAR PÉTERT

3

„A magyar nemzet szerette Budapestet és el is kényeztette, mégis az utóbbi időben ez a város lett a veszte. Most, itt a Duna partján, tetemre hívom a magyar fővárost. Ez a város megtagadta ezeréves történelmét, ez a város porba rántotta a szent koronát meg a nemzet színeit, és vörös rongyokba öltözött.”- így hívta tetemre Horthy, a bűnös várost.

Magyar Péter!

A nép változásra éhező igen tetemes hányada szeret téged, annak ellenére, hogy még nem bizonyítottál semmit, -azon kívül, hogy elárultad az eddigi gazdáidat-, el is kényeztettek nagyszámú jelenlétükkel és mégis néhány óra elteltével már megaláztad, lenézted és porba rántottad őket, a kifosztottakat, minket.

Péter, ne tedd ezt, ne merészeld, beléd fojtjuk a szót, rajtad tartjuk a szemünket. Nem tűrtük ezt sem Orbánnak, sem más hasonszőrűnek, neked sem fogjuk. De hogy lásd jóindulatomat, igen részletesen elmagyarázom neked a tényeket, szóról-szóra, csak rajtad múlik, hogy megérted-e, vagy sem.

Március 15-én, az esti órákban berohantál megint a CIA Hungary Headquarters szennybarlangba, a Gulyás Mártonhoz, aki erőteljes rágalomhadjáratot folytatott mindazok ellen, akik megfékezték a nép kifosztását és kb. az 54. percben a következőket mondtad.

A devizahitelesek nem biztos, hogy az Orbán rendszer kárvallottjai, mert amikor a devizahiteleket felvették, akkor a Gyurcsány kormány volt és ők igazgatták a bankokat és ők tették ezt lehetővé, hogy olyan apróbetűs, 30 oldalas szerződések legyenek, hogy egy egyszerű és nem annyira iskolázott ember ne vegye észre, hogy micsoda kockázatoknak teszi ki magát”

Péter, legszívesebben úgy ordítanék veled, mint ahogy Nagy Ervin ordítozott ma a színpadodon, meggyalázva a Nemzeti Dalt, így gyaláználak meg én is, de veszek egy mély levegőt és elkezdem a felsorolást.

  1. nem voltak „apróbetűs” kockázatok a 30 oldalas szerződésekben.
  2. világosan és érthetően le volt bennük írva, hogy árrést számolnak fel, illetve vételi árfolyamon folyósítják a hitelösszeget, de eladási árfolyamon kell azokat törleszteni.
  3. világosan és érthetően le volt bennük írva, hogy az árfolyamkockázatot az adós vállalja.

Péter, az általad említett 30 oldalas szerződések érdemi tartalma ebbe a három pontba foglalható össze, ami alapján kifosztották az embereket és ezek nem voltak apró betűkkel írva.

Viszont van egy bökkenő Péter, igen jól ismerve a fajtádat, a jogi diplomáitoktól elszállt agyú semmi érdemit nem tevő nagyot mondókat, hadd világosítsalak fel.

A pénzintézetek jog szerint nem alkalmazhattak volna árrést a kölcsönügyletekbe!

És ezt a tényállást nem a kölcsönfelvevő, péknek, hegesztőnek, autószerelőnek, orvosnak, vagy éppen jogásznak kellett volna tudnia. Még akkor sem, ha útón és útfélen a sajtó azt hangoztatta, hogy aki nem értett a pénzügyekhez, az miért nem fordult szakértőhöz. Pontosan szakértőhöz fordultak az emberek, pénzintézetekhez, akikre szigorú pénzügyi és számviteli törvények vonatkoznak.  És igen Péter, jogászok, ügyvédek ezrei is vettek fel devizahitelt. Nem a kölcsönfelvevőké a felelősség, akárhogy próbálod alázni őket, ezzel mintegy mentegetve a bankok felelősségét.

Péter, volt egy Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete és képzeld ők sem vették ezt észre, vagy nem akarták (el is varrták gyorsan azt a szálat, megszüntetve a hivatalt)  és volt kb. 15 ezer jogász az országban a rokonaiddal együtt, egy sem vette észre, sőt mi több egy sem ért el semmilyen eredményt ez ügyben, mindaddig, amíg én, a „nem annyira iskolázott” végigvertem az ügyet korrupt bíróságokon, Kúriáig bezárólag, Csányi Sándor által agyonfizetett jogászaival együtt.  Hol voltál te Péter és hol volt a jogász, bírói családod ez ügyben, hol volt a hazafiságod, hol volt a népért való tenniakarásod, de ha nem voltál sehol, hogy merészeled most alázni a kifosztottakat?

Elmesélem, hogy ez a „kicsi” árrésnek mekkora a jelentősége volt, mekkora lett volna valójában egy jogállamban, ahol a Magyar jogász családdinasztiához hasonló  jogtudorok, ha tisztességesek lettek volna, ha a volt feleséged, a gyermekeid anyja Péter,  mint igazságügyi miniszter, ha tisztességes lett volna, akkor mi lett volna.

Maga az árrés, kizárólag csak a lakáscélú és gépjármű vásárlási hitelek esetében több mint 700 milliárd forintot tett ki, ennyit hoztam vissza a magyar embereknek az egyszemélyes produkciómmal, az egyszerű és nem annyira iskolázott állampolgár felgöngyölítettem a csalást és nem a túliskolázott Magyar Péterek. Ja, hogy ez nem volt csalás, mert Polt Péter és az igazságügyi miniszter nem nevezte annak, meg a Kúria sem, csak tisztességtelenül felszámított pénzösszeg, hát akkor miért háborogsz, ha tisztességtelenül felszámolnak Tiborcék ezt azt….na de menjünk tovább, a fent említett két hitelen kívül,  még ott voltak a vállalkozói devizahitelek, a deviza lízing szerződések, az árúvásárlási devizaalapú hitelkártyák és ha nem tévedek, nem túl nagy számban még diákhitelek is. Ezeknél az árrés többezer milliárd forint lett volna, ha a parlament, beleértve a gyermekeid anyját, nem kaszálja el.

Az árrés, ügyletenként néhány százezer forinttól, több millió forintra rúgott.

Nos, dr. Magyar Péter, lefordítom, hogy te is megértsd, ez azt jelenti, hogy egy nem túl iskolázott családfenntartó, akinek a Rogán művek nem biztosított milliós havi bevételt, a mindennapi megélhetésen, a havi (jogos) törlesztőrészleteken kívül, a pénzintézetek még jogtalanul, azaz „tisztességtelenül” még milliókat felszámoltak, énnekem havi százezer forintot csak az OTP. Tudod ez mihez vezet Péter? Előbb vagy utóbb fizetésképtelenséghez és ekkor a bank elérkezettnek látja az időt a szerződés egyoldalú felmondására és a végrehajtás elindítására. Pontosan ez történt többszázezer magyar család esetében.

Te hogy látod mint jogtudor, hogy a szerződés felmondások jogszerűek voltak abban az esetben, ha évekig fel nem számolható összegeket felszámoltak? Hiszen a parlament törvényt is alkotott arról, hogy ezek az összegek túlfizetésnek minősülnek, de az adósok szándéka erre nem terjedt ki és az időközben végrehajtásra került ügyletek esetében ezen túlfizetéseket az immár felduzzasztott és egyösszegben lejárttá tett követelésekből vonták le. De hiszen ezek az összegek követelése vezetett a fizetésképtelenség beállásához! A te családod és a te gyermekeidnek az anyja, ebbe a bűncselekmény sorozatban nyakig benne van, Péter ne alázd, ne merészeld alázni a kifosztott embereket, ne merészeld aluliskolázottnak nevezni őket, mert a fajtátok, a kasztotok  élősködött és élősködik a mai napig ezeknek az embereknek a vagyonán.

Egy tisztességes jogállamban Péter, az összes kölcsönszerződés bank általi felmondását, amelyek esetében árrést számoltak fel, hatályon kívül kellett volna helyezni, az összes végrehajtást le kellett volna állítani. Az összes kilakoltatott ember vagyonát jogtalanul vették el, a fizetéseket, a nyugdíjakat azóta is jogtalanul vonják emberek tízezreitől. Emberek ezrei lettek öngyilkosok, százezrek ezért menekültek el az országból Péter, nem azért, mert az EU-s pályázatokat lenyúlja a fidesz. Eutanáziáról beszélsz Péter? Kifosztott devizahitelesek ezrei lettek öngyilkosok, nem vártak a te eutanáziás törvényedre te hülye. Mindehhez a te családodnak véresen komoly köze van, vér tapad hozzátok, Orbán talpasai voltatok, jogászok voltatok és most, hogy már állítólag nem vagy az, lehülyézed a kifosztottakat? Az „egyszerűt” a nem túl iskolázottat, hogy kell érteni a te szádból Péter?

Végezetül, de nem utolsó sorban Péter, a végrehajtások 2010 környékén indultak be és minden szempontból irreleváns a hitelfelvételek időpontja, az az időpont számít, ahonnan a törvény kimondta, hogy tisztességtelen az árrés felszámítása és a parlament az én munkám alapján ezt törvénybe iktatta és innentől kezdve az összes végrehajtást azonnal le kellett volna állítani és innentől bizony az Orbán rendszer kárvallottjai a kifosztott magyar emberek. Jogászként ez nem veri ki a szemedet?

A március 15-i tüntetésedig még reménykedtem, hogy talán lehet kezdeni veled valamit, de ez szerte is foszlott meghallgatva a beszédedet. Lehet, hogy te jól el voltál Brüsszelben nyolc évig Orbán diplomatájaként, de Brüsszel 5 éve leszarja 20 ezer magyar ember petícióját, szóval a Brüsszeli vonzódásod minket nem hat meg, ami viszont meghat, a NATO imádatot és az oroszutálatod. Jól vigyázz Péter, hogy mibe vered bele az orrodat, a NATO elkötelezett tagjának akarod visszaállítani Magyarországot? Az miért jó nekünk, hogy  amerikai  megrendelésre egy esetleges Oroszország elleni háborúba vezényeljék a gyermekeinket? Azt mondod Oroszország az agresszor Ukrajnába? Ok, de honnan kezdted szemlélni a dolgot? Mondjuk onnan, hogy ukrán neonácik rágyújtották a Donbasszba az emberekre a buszokat? Vagy a Majdani vérengzésektől? Ha Oroszország az agresszor, akkor Izrael szerinted mi? Több ezer gyereket mészároltak le Gázába néhány hét alatt Péter.

Péter, nem eszik olyan forrón azt a kását, ahogyan te gondolod, azt viszont ne feledd, hogy Amerika az óceán túlpartján marad, Oroszország meg itt és bár szeretné a nyugat, legalább 15 részre szakítani, ugye az oszd meg és uralkodj elvén, de ez nem fog menni. Téged csak azért nem vádollak, hogy megosztod a magyar társadalmat, mert már megosztott és irányt tévesztetett. A Te irányod, nem irány, nem a boldogsághoz vezető irány.

Egy semleges Magyarország a helyes irány Péter. Egy szabad, független és semleges Magyarország. Még nem lettek felelősségre vonva a bankárok, a nekik falazó politikusok, bírók és nem lettek kártalanítva a kifosztottak, a te irányvonalad szerint soha nem is lesznek.

Ha érdemben fel akarsz nőni a devizahiteles ügyhöz, fordulj hozzám bátran, segítek megérteni, de ne mosdasd tovább Orbánékat ez ügyben és ne gyalázd a kifosztottakat. Addig is olvasd el az Orbánhoz címzett nyílt levelemet, sok részletet megérthetsz belőle.

Kásler Árpád