A Haza Pártja Programja az Európai Parlamenti Választásokra-2019

Tőlünk függ minden, csak akarjunk!

gróf Széchenyi István

Az eddigi kormányzat közeli erők, regnáló vagy ellenzéki helyzetben lévők, elvesztették hitelességüket. Már nem lehet bízni a szavukban.

Az ország java nem egyesek s nehány magányosak hasznán, hanem az egész virágzásán alapulhat.

gróf Széchenyi István

Mi úgy gondoljuk, hogy tettekkel kell kiállnunk mindannyiunkért, és boldogulásunk csak ezen úton lehetséges. Szeretnénk a társadalom széles rétegéhez eljuttatni üzenetünket.

2012-ben alakultunk Rendszerváltó Mozgalom Párt néven, és 2016-ban vettük fel A Haza Pártja nevet. https://ahazapartja.hu/tortenetunk/

1. Devizahitelelesek ügye

Az Európai Unió parlamentjétől vizsgálóbizottság felállítását fogjuk kérni, úgy a Magyarországi, mint a teljes Unión belüli országokban folytatott devizahitelezésnek nevezett ügyletek súlyos jogsértésének kivizsgálására.

-A Kásler féle C-26/13 ügy rámutatott, hogy a tisztességtelen szerződési feltételek (vételi és eladási árfolyam közötti különbség) miatt, kiesett az árfolyam adósra hárításának lehetősége is. A hazai jogalkotó 256,47 forinton való befagyasztása az árfolyamnak, ellentétes az Európai jogi normákkal, mivel egy kiesett tisztességtelen szerződési kikötést, csak abban az esetben lehet jogalkotással helyettesíteni, ha az nem ró egyéb terhet a fogyasztóra. Amennyiben ez fennáll, úgy a jogalkotó szerződési kikötése is tisztességtelennek minősül és ezáltal semmis, márpedig Magyarország esetében ez bekövetkezett.

Szeptemberre az Európai jogintézmények segítségével leállíttatjuk, az összes devizahiteles szerződésekből fakadó végrehajtást (a Kásler féle Petíciót 10.000 aláírással már vizsgálják az Európai Unió Parlamentjében) és tisztességes elszámolásra köteleztetjük a pénzintézeteket. Ezt követően kerülhet sor a kártérítések megállapítására. Mindenki részesülni fog kártérítésben anélkül, hogy önállóan perelnie kellene. Akik még fizetik a jogtalan követeléseiket a legtöbb esetben már túlfizetésben vannak és jóesetben milliókat kell visszakapniuk, a felvett és befizetett összegektől függően. Akik ki lettek lakoltatva, ingatlanjaik árverezve, jövedelmeik letiltva, tisztességes elszámolás után, kártérítésben fognak részesülni. Ezt csakis az Európai Unió Parlamentjéből tudjuk elérni, a szükséges felhatalmazás birtokában. A C-51/17 -es és C-118/17-es ügyek a Kásler perre hivatkozottan ezen követeléseink jogosságát alátámasztják.

Minden kifosztott devizahitelest várunk 2019. április 07-én Budapestre, a Kossuth térre, pontosan 11 órakor kezdés, gyülekező 10 óra 30 perctől, Brüsszeli Petíció és ajánlóívek aláírására. Üzenjünk Brüsszelnek és Budapestnek egyaránt, hogy nem hagyjuk tovább kifosztani magunkat.

2. Bevándorláspolitika

A Haza Pártja, az Európai Unió Parlamentjében, a magyar kormány bevándorlás politikájával szolidárisan együtt fog működni.

3. Munkaerő szabad áramlása

Kezdeményezni fogjuk, olyan Uniós törvény megalkotását, mely szerint, egy adott Európai Uniós Országban foglalkoztatott, másik Uniós ország állampolgára után, foglalkoztatási járulékot fizessen a foglalkoztató ország (tehát nem az alkalmazott fizetéséből kell ezt finanszírozni), a foglalkoztatott származási országának költségvetésébe. Ez jogos hozzájárulás a képzési költségekhez, hiszen a foglalkoztató ország, felnevelési, iskoláztatási, szakmai és gyakorlati képzések költségei nélkül jut hozzá képzett munkaerőhöz, a származási ország kárára és az ő hasznára.

4. Tiszta Európát Program

Kezdeményezni fogjuk az Európai Unió Parlamentjében, hogy egy évben egy nap legyen kijelölve Tiszta Európa napjának, mely napon minden munkáltató köteles beosztottjaival valamilyen szemét összeszedési, környezetóvási tevékenységet folytatni és az alkalmazottaik bérét e napra megfizetni, rendes munkaidőként. A tanintézmények úgyszintén, tanáraikkal és diákjaikkal közösen. A környezetóvási feladatköröket szakemberek dolgozzák ki, melyek közül minden munkáltató és tanintézmény, személyzetéhez legközelebb állót kiválaszthatja. (minden hulladék, ami szennyezi a környezetet valakik által, gyártók, stb. kerül előállításra és persze felelőtlen fogyasztók által eldobásra), ezért ezt az iskolákra is ki kell terjeszteni, a tudatos nevelés programjának keretén belül.
#trashtag

5. Neptun program

Jogtiszta internetes letöltések


Az internetes tartalmak úgymint film, sorozat, zene jogdíjait a szolgáltatónak kell havidíjas átalány áron megfizetnie. Ezt a költséget nem háríthatja az ügyfélre.
Így a nagy ügyfélszám és az ezen belüli relatív kis százalékú érintett letöltések kis rendszeres költséget eredményeznek az internet szolgáltatóknak, a fogyasztók pedig szabadon és legálisan használhatják az internetet.

Európai Parlamenti Választás aláírásgyűjtés


6. Noé program

Állatmenhelyek jogi és anyagi támogatása


Állatjogi törvények szigorítása. Akik állatokat bántalmaznak vagy kitesznek, azok komoly büntetésre számíthatnak.
Az állatmenhelyek mint speciális helyzetű cégek, szervezetek vagy alapítványok automatikusan jogosultak lesznek az alkalmazottak adóbevallásban megadott felajánlásai alapján az SZJA 10%-ra.
Amennyiben cégek támogatják az állatotthonokat vagy menhelyeket, akkor a támogatott összeg duplájával csökkenti mind a társasági- (TAO) mind az iparűzési (IPA) adóalapjukat.

Európai Parlamenti Választás aláírásgyűjtés
2019.04.14. 13-17h Budapesten az Operánál.


7. Nyugdíj korhatár reform

A nyugdíj korhatár azonnali befagyasztása

Az öregségi nyugdíj korhatára 63 évben maximálandó. Ha valaki korábban szeretne nyugdíjba menni, akkor lehetősége van a még hiányzó idő járulékait előre megfizetni, és nyugdíjba vonulni.
A beszámított évek tartalmazzák a közép vagy felsőfokú tanulmányok idejét is amennyiben végzettséget szerzett. Minden gyerek után mindkét szülőnek 2 év mint letöltött idő jár.
A nyugdíjasként dolgozni kívánók számára nyugdíjas minimálbért, munkahelyi baleset biztosítást (jelenleg nem jár!) biztosítunk. A nyugdíjasokat foglalkoztatóknak nem kell munkáltatói járulékot fizetniük.

Európai Parlamenti Választás aláírásgyűjtés


8. Közalkalmazotti bér rehabilitáció

Állami tisztségviselők számára visszaállítjuk a bérpótlék valamint a cafeteria rendszert

Kor és szakirányú végzettség szerinti illetve nyelvpótlékok visszaállítása. Cafeteria rendszer újbóli bevezetése.
Versenyképes fizetések bevezetése a közszférában, és az Életpálya Modell tartalommal való megtöltése. Bővebben: munkába álláskor 10 év határozott időtartalmú munkaszerződés, ami automatikusan határozatlan időtartamúra vált. Inflációkövető fizetésemelés a foglalkoztatottság ideje alatt. Amennyiben az alkalmazott nem vét a munkaügyi szabályok ellen, akkor csak közös megegyezéssel bocsátható el.

Európai Parlamenti Választás aláírásgyűjtés


9. Hasznos vagy! Program

Mozgássérültek és nagy szegénységben élők munkaerőpiaci programja

Mozgássérültek államilag finanszírozott szakképzése és az elhelyezkedésben való segítése. A mozgássérülteket foglalkoztatóknak nem kell munkáltatói járulékot fizetniük. Külön támogatjuk az IT-szektorban való elhelyezkedést.
Szegények társadalmi helyzetén való javítás. Ingyenes szakképzések, az elhelyezkedésig a lakbérleti költségek megelőlegezése.

Európai Parlamenti Választás aláírásgyűjtés


10. Szólás- és sajtószabadság helyreállítása

E-újságírás támogatása

Internetes sajtóorgánumok piaci alapon való azaz ügyfelek által finanszírozott működése. Mind méretében mind mennyiségében az internetes felületen való hirdetéseket szabályozni szükséges. Amennyiben érdekellentét áll fent, akkor nem jelentethet meg a lap adott témájú hirdetést. Azaz például a gazdasági rovattal illetve cikkekkel rendelkező e-lapon nem szerepelhetnek banki hirdetések.
Államilag finanszírozott de civil kurátorok által elbírált minden évben kiosztott oknyomozói újságírói díjat fog a szakma kiosztani az arra érdemeseknek.

Európai Parlamenti Választás aláírásgyűjtés


11. Első lakás program

Gyerektől független bérlakás vagy előtakarékossági rendszer

18-40 év közötti házaspárok számára a rezsi költséggel azonos nagyságrendű kedvezményes állami bérlakás program. A programban egyszer lehet maximum 10 éven keresztül részt venni.
Van mód a bérelt lakás elővásárlására önerő nélkül. Amennyiben a házaspár úgy dönt, hogy szeretné a bérelt lakást megvásárolni, akkor az eddig befizetett bérleti díjak mint törlesztő tételek beszámítódnak, és ezután már rezsit és törlesztést fizet.
Ha másik programon kívüli lakást szeretne vásárolni, akkor ha úgy dönt van módja havi rendszerességgel lakás előtakarékosságot indítani. A korábban befizetett bérleti díjakat ilyenkor nem számoljuk el, de ha a megspórolt összeg nem elegendő az önerőre, akkor kamatmentesen kipótoljuk.

Európai Parlamenti Választás aláírásgyűjtés


Tiszta Európát Program

Neptun Program

Noé Program

Nyugdíj korhatár reform

Hasznos vagy! Program

Első lakás programm

Közalkalmazotti bér rehabilitáció

Szólás- és sajtószabadság helyreállítása

Devizahitelesek ügye