TRAGÉDIÁK SOROZATA MEGÁLLÍTHATATLANUL

Mindeközben Leslie Mándokit nem érdekli a pénz (kettő milliárdot azért elfogadott a magyar adófizetők pénzéből, de a pénz nem érdekli…nagyon lazák ezek a milliárdosok a más pénzén)…Amúgy a levélírót megkérdeztem, hogy 2014-ben, 2018-ban és 2019-ben kire szavazott, válasz…SENKIRE. Gondolja ő, miközben a kifosztóit hagyta hatalomba. Leslie zsebrevágja a lóvét, de a pénz nem érdekli, a kifosztottak segítséget várnak tőlem, de fel nem hatalmaznának jogkörrel az Istenért sem…..érti ezt valaki? Valaki, aki normális?

“Tisztelt Kasler Árpád Úr!

Egy felháborító magánügyben kérnénk a segítségét, amelynek rengeteg szociálpolitikai és társadalom politikai, valamint jogi visszaélés beli és nem utolsó sorban a DEVIZA HITELES VISSZAÉLÉSEKKEL, CSALÁSSAL KAPCSOLATOS vonzata van.

A bácsi, akinek az élet tragédiájáról szó van, jelenleg 78. éves,( egyedülálló, kisnyugdíjas, súlyos áttétes rákbeteg) ,és volt egy komfortos,100 nm-es, falu központjában lévő háza Heves megyében egy kis községben, amelyben egyedül lakott. Majd amikor 2016. októberétől 2 és fél hónapig egy budapesti kórházban kivizsgálták, kezelték és műtötték többszörös rákbetegsége miatt, azalatt a lakatlanul álló házát helybeli bűnöző bandák porig rombolták.

Az összes ingóságát, gépkocsiját, de még a ruhaneműit is tönkretették, vagy ellopták.

Sajnos a rendőrségen hiába tettünk a már 2015 óta 2017-ig bezárólag tartó betörés sorozat miatt 8  alkalommal feljelentést,kijöttek nyomozni, felvettek jegyzőkönyveket, de  mindannyiszor ismeretlen tettesre való hivatkozással 1 hónap múlva lezárták a nyomozást.

Holott a rendőröknek és a falubélieknek is tudomása volt az elkövetők kilétéről, de személyes okokból nem tanúskodtak, mert féltek a bűnöző banda bosszújától.

Sőt még volt olyan eset, 2 alkalommal is, hogy konkrétan elkapták a tetteseket majd  elengedték és akkor is ismeretlen tettesre hivatkoztak!!!

Vagy amikor megtalálták a rendőrök a ház utcafrontjáról ellopott vas kerítést és vaskapukat a  3 házzal arrébb lakó maffiózó vezér  házának udvarán, és akkor a rendőrök saját maguk hozták vissza onnan és szerelték vissza a bácsi házába a helyére. És akkor is arra hivatkoztak, hogy nem tudják ki a tettes!!!

Mivel többszörös telefonos kapcsolatban álltam (a bácsi megbízásából,  akinek gégerák műtétje miatt súlyos hangképzési problémái vannak)  az akkori  hevesi Rendőrkapitánnyal Gulyás József úrral, és több hevesi nyomozó tiszttel, megtörtént olyan beszélgetés is, amelyben a hevesi Rendőrség kapitánya azt mondta nekem, hogy  „tudjuk, hogy a fél falu lakossága oda jár abba a házba lopni, mint egy ingyen-piacra”

Az összes kárérték: a ház eredeti ára 3 millió Ft + a gépkocsi 1 millió Ft, + a nagy értékű szerszámgépek amelyeket barkácsolásra, nyugdíj kiegészítő tevékenységhez használt 1 millió Ft + az egyéb ingóságok, ruhaneműk: 1 millió Ft, azaz összesen 6 millió Ft a kárérték a betörés sorozat következtében.

Majd amikor 2017 január elején a legnagyobb fagyok idején kijött a bácsi a kórházból és megdöbbenve tapasztalta, hogy a házának csak hűlt helye van, akkor én, mint volt  élettársa, jelenleg jó barátja, ideiglenesen befogadtam az egyszobás budapesti kis önkormányzati lakásomba.

2017. novemberében a házának a romjait ( aminek a felújítására vett fel deviza hitelt!! és amit porig romboltak!!!!) 550 ezer Ft-ért eladta, de ennek az összegnek csak a felét, 275 ezer Ft-ot kapott meg, mert a ház másik felének az eladási ára az azóta elhunyt volt feleségének az örökösét illette meg.

Mivel a háza gyakorlatilag emberi lakhatásra alkalmatlanná vált, ezután egy budapesti Átmeneti Gondozóházba sikerült elhelyezést kapnia 2017. december 14-től 2 évre.

A  bácsinak jelenleg is csak 50 ezer Ft a nyugdíja, ami annak a következménye, hogy 2005-ben és 2007-ben felvett a házának ( amit porig romboltak!!) a tatarozására, felújítására deviza hitelt és a 3 szorosára megemelkedett törlesztő részletet nem tudta fizetni, emiatt végrehajtás útján élete végéig letiltották a fele nyugdíját.

Mivel 2019. december közepén telt le a 2 év amit a Gondozóházban tölthetett, utolsó lehetőségként, hogy ne kerüljön a bácsi az utcára decemberben, próbáltunk budapesti bentlakásos hajléktalan ellátó intézményekbe is felvételt nyerni pályázat útján, de pontosan az egészségi állapotára, a korára és a hosszú várakozási listára ( amely a deviza hitelesek kilakoltatása okán megnövekedett számú hajléktalanná tett emberek miatt is van!) hivatkozva, 78. évesen, betegen oda sem vették fel.

A budapesti  idősotthonokba azért nem vették fel mert  túl egészségesnek és túl fiatalnak számít 78 évesen, áttételes rákbetegséggel (amúgy 80 éves kor fölött már a gondozási szükségletet nem vizsgálják és, ha van hely akkor felveszik!!!) a hajléktalan ellátó intézményekbe meg azért nem veszik fel mert túl beteg és túl öreg!! Ez egy súlyos jogi ellentmondás szerintem!!

Majd egy olyan kényszer lehetőség adódott, hogy 8 hónapi várólistát követően felvették a Gyulán lévő Idősotthonba, amely Budapesttől 240 km távolságra van, és vonattal + átszállással  busszal 4 és fél órás utazással érhető el.

A bácsi 62 éves koráig Budapesten élt és ezért szeretett volna egy budapesti idősotthonba kerülni.

Számomra ez egy felfoghatatlan , felháborító, abszurd helyzet, hogy ez megtörténhet Magyarországon, hogy egy idős, krónikus beteg, egyedülálló, kisnyugdíjas embernek büntetlenül szétrombolhatják bűnöző bandák a házát, egész életének munkájával szerzett ingóságait ellophatják és földönfutóvá tehetik, mert a rendőrség szakszerűtlenül járt el és jogorvoslati lehetőséget sehonnan sem kaptunk ebben az ügyben.

Próbáltunk Áldozatsegítő és karitatív szervezetektől is segítséget kérni, mindhiába!

Hiába próbáltunk jogsegély szolgálatoknál jogi képviseletet kérni hogy a Rendőrség ellen beadjunk egy kártérítési pert szakszerűtlen nyomozati tevékenységük miatt, sehol nem vállalták el, még a perirat szerkesztését sem arra hivatkozva, hogy egy ilyen pert nem lehet megnyerni.

Sajnos ügyvédet sem tudtunk megbízni a horribilis munkadíj miatt.

Mivel a gyulai, a  Fővárosi Önkormányzat fenntartásában lévő Idősotthonban rendkívül méltatlan, embertelen körülmények voltak ( 16 fő elhelyezése egy teremben, ahol személyes élettere senkinek nem volt, valamint ágyi poloskáktól hemzsegett az egész ellátó intézmény, a személyes holmik rendszeres ellopása, iratok eltűnése, magán postai küldemények felbontása, 5700 ft „ zsebpénz” adása,stb…  ahol egy szellemileg is leépülő zombiként élhetett volna csak tovább  a bácsi! ) ezért úgy döntöttünk, hogy 2020. június 24-én ismét vissza költözött  élettársamként bejelentkezve  ( hivatalos Hozzájáruló nyilatkozattal az Önkormányzat részéről)  az egyszobás kis önkormányzati lakásomba.

Mivel azonban az éves nyugdíj kimutatásán a teljes , azaz a 100 ezer ft-os nyugdíja szerepel és ez alapján állapították meg a kettőnk jövedelmét, és nem a ténylegesen kézhez kapott, 50%-ban élete végéig, a deviza hitel miatt letiltott  nyugdíja szerint, ezért a lakbéremet felemelte szociális alapúról költségelvűre a 15. kerületi Önkormányzat, ami + 4200 Ft-os kiadást jelent nekem havonta.

Valamint emiatt, hogy az élettársam 50 ezer ft-os, ténylegesen folyósított nyugdíját + az én 79 ezer ft-os nyugdíjamat alapul véve, a jövőben elesek az idáig részemre juttatott szociális támogatásoktól ( szociális segély, lakhatási támogatás) is.

A kettőnk tényleges jövedelme alapján ( 50+80 ezer Ft kerekítve =130 ezer ft osztva 2-vel ami 65 ezer ft/ fő ami bőven beleférne a 85 ezer ft alatti egy főre jutó, az Önkormányzati rendelet szerint megállapított jövedelem határba) jogosultak lennénk továbbra is a szociális ellátásokra és lakbér kategóriába.

Micsoda embertelen, antiszociális , méltánytalan helyi rendelet ez, hogy nem a ténylegesen évek óta és még sok évig folyósított nyugdíjat veszik a számításuk alapjául!!!!

Sok prominens magán személynek írtam, telefonáltam, kérve a közreműködését, hogy ennek az önhibáján kívül ilyen tragikus élethelyzetbe került idős embernek a hátralévő pár évére legalább méltányos kártérítést kapjon az 50 ezer ft-os nyugdíja mellé, SIKERTELENÜL!!! Válaszra sem méltattak!!!

Amennyiben Ön tudna ajánlani egy olyan ügyvédet aki elvállalná a bácsi jogi képviseletét a Rendőrség ellen indítandó kártérítési perben, (akár sikerdíj ellenében vagy méltányosságból, emberségből esetleg munkadíj  díj nélkül) és az által a tényleges anyagi veszteségeit kártalanítás formájában kamatostól  visszakaphatná, akkor lenne lehetősége,  hogy életének hátralévő részét emberhez méltó körülmények között élhetné.

Mindezekről a rendelkezésünkre álló  összes dokumentációt természetesen csatolni tudom amennyiben szükséges.

Azt gondolom, hogy ez a történet  ( mivel nem egyedi esetről van szó!!) akár országos média ügy is lehetne amennyiben Ön ebben közreműködne , mert még az 5 éves elévülési időn belül van.

Közreműködését, segítségét előre is nagyon szépen köszönjük.

Üdvözlettel:”

Egy hozzászólás a(z) “TRAGÉDIÁK SOROZATA MEGÁLLÍTHATATLANUL” bejegyzéshez