Merre tovább?

ut

Kedves Harcostársak, Szimpatizánsok, Olvasók!

A kritikus tömeg, melyet annyit emlegettünk mostanában, egy lélektani határ. Nem pár száz, vagy pár ezer ember jelenlétét jelenti, hanem annyit, amennyit a jelen magyar társadalom még nem látott egyszerre utcára vonulni az elmúlt néhány évtizedben. Olyan létszám, aminek láttán a közönyös, a szkeptikus és a passzív is fellelkesül, és hite támad.

Mert bizony egyelőre ők, a közönyösek és a szkeptikusok vannak többen, bármennyire is nem akarják ezt a forrófejűek észrevenni.
A forrófejűek úgy kommunikálnak, mintha az emberek tízezrei toporognának arra várva, hogy mikor mehetnek az utcára rendszerváltást csinálni. Ez egy téveszme, ami egyeseknél már rögeszmévé vált

Az emberek jelenleg, – nem kis részt a média elhallgatása, félretájékoztatása, és torzításai miatt- nem mennek nagy tömegben az utcára. Mi is azt hittük, jönni fognak, mert nagy a baj. Volt rá, csak a mi szervezésünkben, és csak idén, öt alkalom, mikor jöhettek volna. Csak a kifosztásban legsúlyosabban érintettek, a “devizahitelesek” vannak 560 000-en a Bankszövetség közlése szerint, és ebben még nincsenek benne az adóstársak, a kezesek, és az érintett családtagok. Ők azok, akik szó szerint a csőd, a teljes kifosztás szélén egyensúlyoznak.
De úgy tűnik, még nem érett meg az idő az efféle érdekérvényesítésre, mert még ők sem jöttek ki elegen. Még nincs ehhez elég hit az emberekben. Dolgozni kell rajta, hogy legyen. De nem mindegy, hogyan!

A forrófejűek nem értik meg, hogy ha olyasmit erőltetünk az emberekre, amit egyelőre nem akarnak, ellenséggé tesszük őket, és még annyien sem fognak mellénk állni, mint most. Nem a harcosokat fogják látni bennünk, hanem egy erőszakos csőcseléket, ami gátolja őket mindennapi normális életvitelükben. Még akkor is, ha már nincs nekik ilyen. A struccpolitika, az önbecsapás nagyon nagy kísértés tud lenni kritikus helyzetekben.

Nehéz azt eldönteni, mennyire múlik rajtunk, és mennyire múlik a körülményeken az, hogy milyen mértékben ébredeznek az emberek, és kezdik keresni a lehetséges utakat. Amit nekünk mindenképpen meg kell tenni, az a pozitív példa, és a vállalható alternatíva felmutatása. Semmiképpen sem az, hogy meggondolatlan cselekedetekkel vívjunk ki magunknak kétes értékű hírnevet, és ezzel elijesszük lehetséges szövetségeseinket.

Az október 20.-i autós vonulás figyelemfelkeltő vonulás volt, ami akár más is lehetett volna…ha az a volna nem lett volna. Persze, hogy más lett volna a helyzet 30-40 ezer résztvevő esetén, de mint tudjuk, ha a nagyinak kereke lett volna…
Ekkora autós vonulást nem láttak az emberek mostanában. Sőt, talán még egyáltalán nem. Ezzel is ismertebbek lettünk. Még több ember tudta meg, hogy létezünk.

És mit tehetünk ezután? Továbblépünk! Ez a háború egy információs háború, mert megfelelő mértékű támogatásunk akkor lesz, ha a torzítatlan információ elég sok emberhez eljut. Mondhatjuk, hogy ezen áll vagy bukik a dolog, mert a mai világot az információ áramlása mozgatja. Az elhallgatás is veszélyes fegyver ellenünk, de a rólunk megjelenő torzított információk még veszélyesebbek. A mostani autós vonulás hozzájárult ahhoz, hogy innentől kezdve nehezebb legyen a Mozgalom jelentőségét elbagatellizálni.

A következő sorok viszont főleg ahhoz az átlagosan öt-hatezer emberhez szólnak, akik olvassák a honlapon megjelenő írásokat, tehát vélelmezhetően érdeklődnek a Mozgalom ügyei iránt:

Emberek! Ha segíteni akarnak, nem elég a honlapot olvasgatni, Facebook-on lájkolgatni, megosztogatni! Ha segíteni akarnak nekünk, és ezzel önmaguknak is abban, hogy ebből az országból egy élhető helyet csináljuk a mostani kollektív elmeosztály helyett, akkor tevékenyen is részt kell venni a munkában.
Amit eddig láttak a Haza Nem Eladó Mozgalomtól, azt egy maroknyi ember vitte véghez. És ez nem túlzás! Szimpatizánsunk, elvi támogatónk sok van, és sokan jönnek a rendezvényeinkre is. De ehhez képest a háttérben zajló munkában részt vevő emberek száma bizony csekély.
Ők erőn felül, munka mellett, önköltségen, családjaik elől elrabolva a pénzt és az időt, próbálják elősegíteni, népszerűsíteni a Mozgalmat. És akkor nem is említettük magát Kásler Árpádot, akinek az élete ebben az évben már nem is szólt másról, mint a Mozgalomról, pedig neki is van családja, és saját élete. Nyilván ő is szívesebben foglalkozna velük szabad idejében, de nem élünk békeidőben, hogy nyugodtan hátradőlhessünk!

Ez a munka annál könnyebb, gyorsabb és hatékonyabb, minél többen vállalnak részt belőle. A passzivitás, a “majd megoldja valaki” típusú gondolkodás ideje lejárt, mert ha ennyien maradunk, amennyien most vagyunk, annyit fogunk elérni, amennyit eddig. És ennél több kell! Félreértés ne essék, nem a Gellért-hegyet kell elhordani, és nem is a fél fizetésünket felajánlani havi szinten a Mozgalomnak. De rengeteg olyan kisebb feladat akad, ami kevés embernek nagy teher, de elosztva már egyáltalán nem az.

Úgyhogy az üzenet annyi mindenkinek, aki megfordul ezen a honlapon: Ha eredményt szeretne, ne csak várjon arra, hogy mi ezt majd szállítjuk, hanem tartson velünk, és segítse a munkánkat. Ha nem ért velünk egyet, módszereinket helyteleníti, azt is megértjük, de akkor kérjük, hogy ne is támadjon minket, ne romboljon, és ne okoskodjon, mert nem vagyunk rá kíváncsiak! Aki nem tud egyetérteni velünk, csinálja a dolgát úgy, és azokkal, akikkel jónak látja, vagy ne csinálja egyáltalán, de minket ne akarjon “megtéríteni”.
Kibicnek semmi sem drága, az ő jó tanácsaikra, szemrehányásaikra, reklamációikra nincs szükségünk, köszönjük, ezekkel tele van vele a padlás. Aki úgy érzi, vannak jó ötletei, javaslatai, van benne tetterő, az  jöjjön, csatlakozzon hozzánk, és mutassa meg, mit tud!  Akkor meghallgatjuk, megfontoljuk és ha használható ötletei vannak, fel is használjuk, de akkor se sértődjön meg, ha esetleg mégsem! A Mozgalom nem az egyéni akciókról szól, itt az a fontos, hogy a célunkhoz, az élhető Magyarországhoz közelebb kerüljünk! Ennek érdekében meg kell válogatnunk, mi az, ami hoz a “konyhára”, és mi az, ami visz onnan.

A Haza Nem Eladó Mozgalom a felvilágosult, felelős gondolkodású, és tenni is hajlandó emberek közössége kíván lenni. Aki ilyennek érzi magát, várjuk szeretettel, de a kibiceket, a huhogókat, a sértődőseket, a túlérzékenyeket kérjük, kíméljenek!

A “Kapcsolat” menüpont alatt megtalálhatók a megyei kapcsolattartók elérhetőségei, lehet keresni minket szinte már az összes megyében. Sehol sem a túl sok aktív tag jelenti a problémát, tehát nem kell félni a helyhiánytól!

Tudjuk, sokaknál kiverte a biztosítékot, hogy pártként folytatjuk de ez nem a mi hibánk, hanem azoké, akik miatt ma Magyarországon a becstelenség, és a politika szinonimákká váltak. Lehet utálni a pártokat, de akkor szavazni sem kell elmenni, a jelenlegi felhozatal egyik díszpinty társaságára sem. A rossz hír viszont az, hogy jelenleg bármit teszünk, igenis el fognak menni az emberek szavazni azokra a pártokra, akiket a listán találnak. Innentől kezdve pedig az egyetlen kérdés csak az, hogy mi ott leszünk-e, vagy nem.
Ráadásul  a pártrendszert sem érdemes démonizálni, ahogy semmi mást sem, hiszen a dolgok nem önmaguktól feketék vagy fehérek, hanem az emberektől, akik művelik őket. A jelenlegi pártrendszer egyik legnagyobb “vívmánya”, hogy megutáltatta a tisztességes emberekkel a közéletet, a politikát, és ezzel az imposztorok bebiztosították helyüket a döntéshozói pozíciókban. Ennek véget kell vetni, és ma, a 21. század eleji Magyarországon nagyon úgy néz ki, ez nem fog menni a “pályán kívülről”.
Mi azért jöttünk létre, hogy pártként is az egységet, a tisztességes emberek közösségét hozzuk létre. Az, hogy a jelenleg regnáló garnitúrának ez nem jött össze, nem jelenti, hogy nekünk sem sikerülhet. Az emiatt nyugtalankodók gondoljanak bele, hogy ennek az országnak a Haza Nem Eladó Mozgalom Párt sokat ártani már nem tud, erről a jelenlegiek régen gondoskodtak. Használni viszont sokat használhat, ha ehhez megkapja a kellő támogatást.

Mindenki döntsön lelkiismerete, és józan belátása szerint, és aszerint cselekedjen! De nem árt igyekezni, mert sok időnk nem maradt! Valamerre el kell indulni végre, mert az úttalanságnál minden út csak jobb lehet!

8 hozzászólás a(z) “Merre tovább?” bejegyzéshez

 1. Nincs itt semmiféle csoda. Csak egy rendszer amin belül mindenkinek fogják a t…. .Kinek így, kinek úgy. Kontraszelektált ismerősök haszontalan állásokban, megfélemlített közalkalmazottak, agyonadóztatott kkv. A társadalom zsebének kiürítése , az egyenlőtlen elosztás elidegenedéshez és generációs vitákhoz vezetett.Joggyakorlás? A habokban sincs lehetőség!
  Viszont van múltidézés. Csak valahogy rossz kort idéznek. Sosem akartam lenni “Nagy Rákosi elvtárs kicsi úttörője”.
  Pedíg a napokban egy iskolaigazgató és a tankerület felügyelője is “felsőbb utasításokat” emlegetett, hogy miért nem tartják be a törvényt….Ez egyáltalán nem hangzik jól, ez nagyon is rosszul hangzik!
  A tatabányai idősotthonból konkrét infóm van, hogy kötelező volt felmenni és a szabadnapot később pótolják.Az egyik alpolgármester felügyelte a létszámot…..Még a koszorúzást is 22-re tették, hogy mindenki mehessen a hivatalból. Mit számít hetvenezer ember ünnepe a városban, ha a “nagyvezér” szólít….

 2. Jelenleg szembesültem vele hogy Orbán Viktor DIKTÁTOR facebok oldaláról kitiltattam …Szánom bánom bűnömet mert mertem tettem , szembesítettem , Orbán Viktor vezér alattvalóit , hódolóit a kényelmetlen tényekkel . Nem jó az gondolom ha gondolkodásra készteti vaklaki azokat, akik elfelejtettek gondolkodni . Meg aztán választások előtt nem jön jól a kritika Orbán Viktor a támogatókkal teli facebok oldalán ..Talán megszokta már , az a jó vélemény ami nem bírál , és el is hiszem ,nem egy jó érzés felemlegetni hogy bűnös , több ezer ember öngyilkosságba hajszolásáért , ,, több tízezer fiatal külföldre meneküléséért , mert , nem merte , nem is akarta , felhasználni kétharmadból adódó hatalmát a törvények betartatására , barátaival szemben az uzsorás bankárokkal ..Jó néhány agyhalott vitte a zászlót amelyen az írás “aki Orbán Viktort bántja az engem is bánt ” felirattal .Én meg azt mondom aki ilyen látványosan egyértelműen, az érvényes törvényeket felrúgja ,és ezt másoknak gyilkolásra alkalmas eszköz, mint uzsorahitel alakításra megengedi az HAZAÁRULÓ NEMZETÁRULÓ GAZEMBER , AZ ÉN ELLENSÉGEM , Még akkor is ha Magyarország miniszterelnöke …Ezeket másoltam diktátor uram facebok oldalára , minden nap …:

  -ÍGY HAZUDTAK A BANKÁROK :::::

  http://www.youtube.com/watch?v=jfaj0CEoa3s&feature=player_embedded

  http://www.youtube.com/watch?v=vH5tF8i1Ri4&feature=player_embedded

  http://www.youtube.com/watch?v=1i_fB5J2yPg&feature=player_embedded

  http://www.youtube.com/watch?v=NhN8ryDMaO4&feature=player_embedded

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=EOU6fIaJZNg

 3. A pozitív változáshoz, a győzelemhez vezető út tiszta lelkiismerettel, feltétlen szeretettel és kellő alázattal van kikövezve…

 4. Engem az a gondolat is foglalkoztak, és arra lennék kíváncsi, hogy a tegnapi, béke menetnek nevezett a vesztükbe menetelő embereket honnan szedték össze? Ez a több 100000 ember biztos nem 28000 ft fizetéséből ment Pestre, hogy Viktor mellé álljon!!! Kik voltak ők?

 5. Elég szomorúan láttam (bár részletesen nem néztem utána) hogy mekkora tömeg ment ki a Békemenetre. Ha hozzánk jöttek volna ki ennyien, az kritikus tömeg lett volna. Ha másból nem, ebből kristálytisztán látszik a magyar társadalom gondolkodásmódja, és az, hogy mire van igény.
  Erre van igény. Az embereket nagy tömegben a pártok tudják sajnos megmozgatni, mert őket veszi komolyan a nép. Akkor is, ha milliószor bebizonyították méltatlanságukat.
  Civilként a jelen körülmények között marad a maximum pár ezer mozgósítható ember.
  Pártként pedig iszonyatosan nagy munka vár ránk, hogy az emberekhez eljusson a híre: van alternatíva ezekkel szemben. Jönni kell annak, aki a Fidesz és az MSZP holdudvar helyett valaha is mást akarna látni a Parlamentben. Jönni kell, és segíteni, mert különben a 22. században is ezek utódait fogjuk nyögni…csak akkor már lehet, nem magyaroknak fognak hívni bennünket, és a bankok fognak minket tenyészteni…

 6. Nehéz téma.
  Mindig is nehéz volt a politikai pártoknak elérniük azt a támogatói létszámot, amikor már lehetővé válik az ország sorsába való beleszólás.
  Minél kisebb népréteg érdekeit támogatja egy párt, annál nehezebb helyzetben van, mert a lehetséges szavazóbázis a meghatározó jelenleg is .
  Az óriási gondot abban látom, hogy a jelen társadalom rendkívüli módon megosztott ,
  A politikusoknak pedig meg kell találniuk a közös érdekeket, hogy kellő létszámú támogatottságot elérhessenek, s ezért óhatatlanul beleeshetnek abba a hibába, hogy széles népréteget érintően tesznek ígéretet, majd mikor a parlamentbe kerülnek, nem képesek ezt teljesíteni, mert az ígéretük a szavazóbázis megnyerését szolgálta , de az ígéretnek sok esetben nincs reális alapja.

  Mindeközben a létszámát tekintve kevésnek bizonyuló rétegek társadalomra gyakorolt hatása a teljes társadalmat érintheti , de a létszám miatt nem képes képviseltetni magát a parlamentben .
  A parlamentbe kerülésnek ezért olyan előfeltétele van, hogy a párt meg kell találjon átfogó , széles néprétegre ható programot, miközben viszonylag kis létszámú érdekkörökre bomlott a társadalom, és speciális helyzetük ellenére is igen jelentős egy-egy rétegnek a teljes társadalomra gyakorolt hatása , s helyzetük megingása igen nagy társadalmi problémát okozhat .
  Konkrétan .
  A gazdatársadalom, létszámát tekintve rendkívül csekély. Amit alkot, előállít , ezzel szemben stratégiai jelentőségű, mégis lenézett réteg , és a gépesítés, kemikáliák használata miatt az anyagi kockázat nagyon jelentős.
  De a létszám miatt ez a kockázat koránt sincs úgy szétporlasztva, mint amilyen nagy a jelentősége annak, hogy az ország élelmiszer ellátása mekkora jelentőséggel bír.
  Egészségügy . A létszám szintén csekély mint szavazóbázis , miközben a teljes társadalmat érintő az, hogy az egészségügyben dolgozók felkészültsége, empátiája, felelősségvállalása , munkabírása miképpen alakul . Mindeközben a bérek rendkívül alacsonyak . Kire szavazzon az egészségügyi dolgozó? Arra, aki több bért ígér, jobb felszereltséget, kevesebb túlmunkát . De felelősséggel ígérni ilyet szintén veszélyes, mert az egészségügyi ellátó rendszerbe befolyó pénzek az ország jelen helyzete miatt megcsappanóban vannak. Sok a nyugdíjas , a vállalkozó szektorban a bérek nyomottak, s így a befolyó adó is kevésnek bizonyul, és mindemellett rendkívül sok a beteg . Ez utóbbi az országban zajló áldatlan állapotoknak köszönhető-stressz, egészségtelen életmód . . De ha az egészségügyi dolgozók bérére nem jut megfelelő mennyiségben pénz, inkább elmenekülnek innen, így meg a túlmunka lesz elviselhetetlen . De mindez szintén az egész társadalomra kihat .
  Oktatásügy. Széles tábor, szintén bérproblémákkal küzdő, de kire szavazzon a pedagógus? Hogy átfogó hatásuk van , nem kétséges, hiszen mindenkit érint, gyereket, szülőt , és végezetül mindent, mert a felkészületlenség , felkészültség a munkahelyeken kihatással van mindenkire, s eközben a pedagógusok körében is sok az elégedetlen .
  Vállalkozó szektor. Vegyes az összetételük, és igen nagy a terhük, csekély létszámúak ahhoz képest, hogy tőlük várják az ország aktív adóbevételeit, ütik-vágják ezért őket, mint a répát . A pályázati pénzek és az állami támogatások nagy jelentőségűek a vállalkozók boldogulása szempontjából, sokkal nagyobbak, mint kellene, mert másodlagos elosztásból származnak , amikor már sajnos a korrupció is közbeszól, a mutyi. A vállalkozói szektor azon része, aki tehetős , jelentős erővel tud hatni arra, hogy támogatása által olyan párt jusson be, aki bár megígér sok mindent a nagy létszámú szavazóbázis felé, de ha bejut ez a párt , az anyagi támogatást biztosító , őt bejuttató réteg felé kell teljesítsen, mert elkötelezettje lett .
  Sorolhatnám a közalkalmazotti réteg többi részét, akik mindannyian nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az országban milyen a közhangulat – vasutasok, rendőrök, közhivatalnokok, bírók, ügyészek – – – –
  Jönnek a nagy létszámot képviselők, akik más szempontból vannak egy csoportban, s ezért a pártok számára nagyon fontos, hogy mint szavazóbázist meg tudják-e szólítani, és el tudják-e érni a támogatásukat .
  Nekik aztán szeretnek ígérni a politikusok, de annak veszélye nagyon nagy, hogy ezen rétegek felé tett ígéretek üres lózungok maradnak, mindamellett viszonylag csekély összeggel ” megvehető” szavazatot lehet itt elérni .
  Nyugdíjasok, a jelentős létszámot képviselő kisebbség, a teljes létszámát tekintve szintén nagyszámú közalkalmazotti-köztisztviselő réteg, akiknek egységesen lehet ígérni bérfejlesztést, s lehet ezt visszavenni adóval, hatósági áras termékekkel . Munkavállalók. A túlzott adóterhek miatt , és a vállalkozók nehézségei miatt, azaz Magyarország jelen helyzete miatt nekik sem könnyű, sokójuknak van hitele .
  S elérkeztünk az ” egyéb ” kategóriába, abba , amelybe speciális oknál fogva kerültek be minden rétegből emberek.
  Jelenleg ezek éppen mi vagyunk, devizaalapon elárvult lelkek .
  A sok rétegből álló táborunk átfogó gondokkal küszködik . a társadalmat átfogó, mindenre kiterjedő gondokkal. A mai társadalom teljes kórképe fellelhető ebben a táborban, ami igen nagy létszámú, az érdek teljes azonosságot jelent a súlyos probléma miatt, és a kihatása a problémának jelen pillanatban Magyarországon nemzetbiztonsági ügy, miközben a politikusréteg és az igazságszolgáltatás ezt nem kezeli annak.
  Sőt. Ellenkezőleg. A Bankok által elkövetett csalást ahelyett, hogy feltárnák, maguk teszik lehetővé a még feléig-negyedéig lezajlott futamidőből fennálló , Bank által jogtalanul számolt hátralék behajtását végrehajtással, teljes vagyonelkobzásokkal, bankszámlák megcsapolásával, emberek Magyarországról történő kiűzetésével. A futamidő még jelentős része hátravan, de az igazságszolgáltatás, amelynek a hitelbedőlések miatt van beavatkozási lehetősége, hiszen a végrehajtás az ő privilégiuma-nos, az igazságszolgáltatás nem teszi meg , amit köteles lenne megtenni : nem állítja le az általa leállítható folyamatot, s ezzel tettestárssá válik . Sőt. A teljes jogi felelősség rászáll, a kérdés számomra , számunkra az , hogy az anyagi milyen mértékben . Emiatt ugyanis a haszonélvező Bankok , akik képesek is lennének rendezni a cehhet, mentesülhetnek az anyagi kártérítési felelősség alól , s ezt jogi úton visszafordítani rájuk közjegyzők tanúsítványai után rendkívül nehéz lesz .

  A parlamentbe jutásunk emiatt rendkívül fontos. Nemzetérdek, a magyar lakosság alapvető érdeke, miközben az érintettek sem képesek ezt felfogni a veszélyeztetettségük dacára sem.
  E a tábor minden szempontból nagyon vegyes, és emiatt én nem is csodálkozom azon, hogy sok csoportosulás jött létre, ahol a vezető személye meghatározó irányt ad a megoldáskeresésnek, és a módszernek, ami az érdekérvényesítést illeti.
  Nem tartom szerencsésnek azt, ha a többi csoporttal ellenséges kapcsolatba kerülünk, mindamellett a saját elképzelésünk melletti kiállásra igen nagy szükség van. A súlyos helyzetünk matt nem tartom azt sem furcsának, hogy az emberekben igen nagy a feszültség, , sokan félnek a jövőtől, és ezért sok konfliktus is keletkezhet . Ezt kezelni szükséges, a megértésre nagy szükség van . A devizaalapú hitelesek esetén az a nagy gond, hogy nem arról van szó, hogy lesz-e bérfejlesztés, milyen munkakörülmény lesz, tudunk-e menni üdülni, hanem a teljes összeroppanás közelít mindenkit. Mindamellett tudjuk, hogy az egész országra ez vár, de a többi rétegből még ezt nem ismerték fel elegen, s a mi saját táborunkban lévők is nagyon levesen képesek az érdekeiket felismerni .

  Elmondhatjuk, hogy a helyzetünk miatti sorsközösség nyílt felvállalása mindent felül kellene írjon , mégis, a negatív társadalmi ok taszítja az embereket ennek a helyzetnek a közösségben történő felvállalásától.
  Ez akár tetszik, akár sem, létező probléma.
  Ennek ellensúlyozására szükséges a megfelelő bánásmód az érintettekkel, és a megszólításuk nem kezdődhet még egy negatívummal. Semmilyennel.

  Az én javaslatom az, hogy kellő finomság, kellő odafigyelés szükséges mindenki felé , mert az embereknek a durvaságból elegük van.
  Abból, hogy csak a pénzük kell, hogy csak a szavazatuk kell, hogy csak a munkájuk kell, hogy csak a tűrés kell, hogy csak lehúzzák őket a vécén, ha a céljukat elérték , akiknek a pénzükre , a munkájukra , a türelmükre , a szavazatukra szükségük volt .

  Az emberek ebben a helyzetben csak jó szóval szólíthatók meg, miközben nagyon tárgyilagos az ok, ami miatt velünk kell tartsanak. S ezt az okot el kell nekik mondani, bármilyen lehúzó is. Kétség nem férhet hozzá, hogy amennyiben nem támogatják elegen A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM párt parlamentbe jutását , nemzettragédia következhet be .
  Az érintettek száma magas, sok társadalmi csoportból vagyunk, s a probléma rendezésének anyagi vonzata jelenleg sorsdöntő nagyságrendű, s az országnak nem kiadnia kell a rendezéshez, hanem bevétele származik belőle , rendkívül jelentős bevétele.
  Ellenkező esetben pedig előre be nem látható mértékű kiadásra lehet számolni össztársadalmi szinten, évtizedekig, súlyos vagyonvesztésre, akár az ország teljes elvesztésére .
  De a reményeink megvannak, a mozgalom a tüntetésekkel bevonult a köztudatba, és az aktív tagság céltudatos .
  A munkát több fronton , folyamatosan kell végezni , mert a győzelemre jutásnak az is alapfeltétele, hogy addig is élhető legyen az érintettek élete, itthon maradjanak, s aki még nincs velünk, éppen az igyekezetünk , elért eredményeink miatt ébredjen rá arra, hogy fel kell vállalnia nyíltan velünk a sorsközösséget , és a lehető legtöbb szavazót megnyerni .