Ursula von der Leyen

Az Európai Bizottság elnöke. Nagyot mondott, még nagyobbat, mint az ukrán nagyotmondó.

“Fontos számomra, hogy Putyin elveszítse ezt a háborút és felelősségre vonják tetteiért” – jelentette ki von der Leyen.

A kibontakozó energia- és megélhetési válság Ukrajna támogatására gyakorolt hatását firtató kérdésre von der Leyen azzal felelt, hogy “magas ára van Ukrajna támogatásának, de szabadságunk, a nemzetközi békerend és a demokrácia megfizethetetlen”.

Csütörtök este a kereskedelmi Bild TV német televíziónak adott interjújában pedig arról beszélt, hogy el tudja képzelni, hogy a Nemzetközi Büntetőbíróságon indul majd eljárás Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. “Lehetségesnek tartom” – mondta. A bizottsági elnök egyben felkérte az európai államokat, hogy nyugati harckocsikat is szállítsanak Ukrajnának.

Úgy fogalmazott, hogy kétség kívül a legsúlyosabb háborús bűncselekményeket követték el Ukrajnában. “Ezért támogatjuk a bizonyítékok gyűjtését, hogy lehetővé váljanak eljárások a Nemzetközi Büntetőbíróságon. Ezen bűncselekmények megtorlása képezi alapját a közös nemzetközi jogrendünknek. És végtére Putyin felelős ezekért” – hangoztatta von der Leyen.”

https://hu.euronews.com/2022/09/16/von-der-leyen-el-tudja-kepzelni-hogy-nemzetkozi-buntetobirosag-ele-allitsak-putyint

Ursula asszony, vajon kinek a szabadságára és mely nemzetközi békerendre gondolhat? Ebben a nemzetközi békerendbe és demokráciába , miként fér bele az, hogy negyedik éve nem döntöttek semmit húszezer magyar, nem mellesleg EU állampolgár azon beadványáról, mely bizonyítékokkal alátámasztva kifosztásukat, halálba kergetésüket, az országból való kiűzetésüket? Az öngyilkosságba kergetés, a kiűzetés, a menekülésre késztetés, az belefér a kifinomult demokráciába?

Sem Ukrajna, sem pedig Oroszország nem tagja az Európai Uniónak, de megfagyhat az egész uniós lakosság, meg az se baj, ha a küszöböt rágják a népek, bármit megér térdre kényszeríteni Oroszországot és Putyint nemzetközi büntetőbíróság elé állítani, ebbe bele fog törni az asszonyság bicskája.

Ursula asszony szerepet téveszthetett, az ő hatásköréből fakadóan azon kellene iparkodnia, hogy az Európai Unió polgárait földönfutóvá tevő bankárokat állítsák bíróság elé, de neki nagyobb álmai vannak, amerikai forgatókönyv szerint. Éppen ezért szítják a háborút és minden igen jól halad abba az irányba, hogy a lokális katonai művelet, Európai, vagy akár világháborúba eszkalálódjon, ez nem jelentene különösebb gondot Ursuláéknak, ha gyerekeinket, a MI gyerekeinket ágyútölteléknek vinnék.

Ha idáig fajul a dolog, ők nem a nemzetközi büntető bíróság elé lesznek állítva, hanem rögtönítélő bíróság elé. Meglátják!

Kásler Árpád