Nincs már miről beszélni

beszed

Most jött el az ideje, hogy mindenkinek be kéne fejezni a dühöngést, a panaszkodást, a Kúria határozatával kapcsolatos események napi hússzori megosztását, na meg a kormány szidását.
Felesleges.
Csak a birka béget hiába, és a farkast ez nem igazán érdekli.
Mi pedig nem vagyunk birkák.
Nekünk tettekre van szükségünk, nem csoportterápiás beszélgetésekre, kerekasztalokra, húszmilliomodik felháborodott interjúra, ahol elmondjuk, micsoda gazság is történik velünk. Ettől az ellenségeink ugyanúgy folytatják a kifosztásunkat. Egy perc lelkiismeret-furdalásuk, egyetlen álmatlan éjszakájuk nem lesz tőle.

Tehát az én személyes jó tanácsom mindenki felé a következő:

Aki nem akar érdemben részt venni Magyarország rendbe tételében, akár a Haza Nem Eladó Mozgalom sorai között, akár másutt (ha talál erre méltó, józan, és bizonyságot tett társaságot), az egyszerűen ne foglalkozzon tovább a témával! Felejtse el, és élvezze az életet úgy, és ameddig csak tudja!

Ugyanis teljesen feleslegesen sokkolja, stresszeli önmagát és a környezetét. Megkeseríti azt az időt is, amit még nyugodtan, fedél alatt tölthetne. Mire oda jut, hogy felmondják a szerződését, letiltják a fizetését és költözni kell a lakásból, már roncs lesz.
Inkább legyen a családjával, higgadtan beszéljék meg, hogy fogják megoldani az életüket, amikor már a banké lesz minden, és készüljenek fel. Vagy tervezzék meg a külföldre szökésüket.
Ugyanis a külföldre távozó is jobb magyar, mint az itthon depresszióssá, öngyilkossá váló magyar. Aki ide jut, se magának, se másnak nem lesz hasznára többé.
Vegyük tudomásul, hogy most ez a helyzet. Kifosztottak vagyunk, elárultak minket. Minek ezt éveken át ragozni?

Aki változtatni akar, az emberelje meg magát, és álljon fel a fotelból
! Eleget beszélgettünk már, ennek tovább helye nincs. Mindjárt itt a tavasz, és a választások az utolsó esélyünk! Az abban való részvétel pedig munkával jár.

Senki nem hozza el a megváltás. Megváltás akkor lesz, ha Magyarország népe, vagy annak egy kisebb, de elszánt rétege kiharcolja magának. Ez eddig is így volt, nem újdonság. Aki nyitott szemmel járt, eddig is tudta ezt, és nem a Kúriától várta a megváltást.

Természetesen a  pártoknak sem tetszik a Kúria döntése. A Fidesznek azért, mert nem vették le a terhet a vállukról, továbbra is nekik kéne kezdeni valamit a helyzettel. De hát ők annyiszor “megmentették” már a devizaadósokat, hogy akármit tesznek ezután érdemben, az felér egy újabb őszödi beszéddel. Elismerik vele, hogy éveken át hazudoztak a nyomorultak feje felett, hogy a problémával nem érintettek szimpátiáját elnyerjék.
Rogán Antal szerint a Kúria a bankok oldalára állt.
Ez nem igaz, nem állt oda. A Kúria oda állt, ahová eddig az országrontók állították. A Fidesz most kirakat-vergődött egyet a jogegységért, hát a Kúria odatolta, egyék meg, amit főztek.
Rogán Antal nyilván pontosan tudja ezt. Keménykedése nem a devizaadósoknak szól, hanem a választópolgároknak. “Nézzétek emberek, milyen keményen beszólunk még a Kúriának is!” Átlátszó, ócska trükk. De ha nem trükk, hanem szimpla tehetetlenség, a helyzet akkor sem jobb.
A többit pár véleményét olvassa el, akit érdekel, de különösen ajánlom az Együtt – PM gyöngyszemét.  Álláspontjuk lényege (nyilván Bajnaiék a maguk módján következetes álláspontja alapján), hogy az adósokat egyetemleges felelősség terheli. Tehát ne tessék a Kúriát sem utasítgatni, sem a döntést véleményezni, “jogállami” megoldás kell, ami “elosztja” a terheket az adósok, a bankok és az állam között.
A Jobbik országosan tüntetne. Nekik sem volt sürgős mostanáig, megelégedtek Z. Kárpát Dániel dörgedelmes parlamenti felszólalásaival, meg az igencsak kétes elemekből összeállt, ún. Otthonvédelmi Tanács teadélutánjain történő parádézással. A cigányok, és a zsidók kérdése mellett nyilván ennyire futotta az időből és energiából.
Az LMP legalább annyiból korrekt, hogy a további károkozást mérsékelné a közjegyzői okiratokon alapuló kilakoltatások (?), és a követelések eladásának megszüntetésével.
Nekik még ajánlatos lenne átnézni legalább a végrehajtási törvényt, ha már a rendszerváltás gondolatáig ők sem jutottak el. Pedig anélkül “nem lehet más a politika”.

Szó, ami szó, emberek, aki ezek után még mindig azt hiszi, hogy létezik ma Magyarországon bárminemű, hatalmi pozícióban lévő erő, ami akár csak ki merné mondani a valóságot, az sürgősen igyon egy jó erős kávét!

Mostantól digitális formátumban megyünk, mint a számítógépek által értelmezhető gépi kód: igen vagy nem. 1 vagy 0.
Vagy részt veszünk a választási előkészületekben, és bejutunk a Parlamentbe, vagy nem. Előbbi, az 1, utóbbi a 0.
Harmadik lehetőség nincs. Legfeljebb a remény, hogy ha mi nem, majd más megcsinálja.
Erre viszont a jelenlegi felhozatal alapján senki ne kössön nagy összegű fogadásokat.

12 hozzászólás a(z) “Nincs már miről beszélni” bejegyzéshez

  1. András, teljesen jogos, amit írsz. Most már remélhetőleg tényleg csak egy-két nap kérdése, és a vezérkar nyilvánosságra hozza a teljes programot.