KÁSLER ÁRPÁD NYÍLT LEVELE MARIUS GHILEZAN román újságíróhoz

Alább egy idézet az index.hu portálról.

„A magyar miniszterelnök levelet írt Marius Ghilezan román újságírónak, akinek megköszönte, hogy kiállt a „Magyarországot ért igazságtalan támadásokkal szemben”.

Marius Ghilezan a Romania Libera című lapban számolt be arról, hogy levelet kapott a magyar miniszterelnöktől, és közzé is tette a kormányfő írását a cikkében. …

Orbán Viktor a levele első oldalán azt részletezte, hogy mekkora győzelmet aratott a Fidesz-pártszövetség az április 3-i választáson, holott „óriási erők mozdultak meg ellenük”. Ezután azzal folytatta, hogy milyen országot szeretnének építeni, a célok közt felsorolva a magyar nemzet felemelését, az európai keresztény civilizáció megerősítését, a tradicionális családok és a gyermekek védelmét, a munka megbecsülését, a magyar szellem és kultúra, valamint a józan ész fontosságát…..

Orbán Viktor ezután tért ki arra, hogy azért írt levelet a román újságírónak, mert ő is azok közé tartozik, akinek fontosak ezek az értékek, és aki megértéssel fordul a magyar nemzet ezen vállalásai felé, és bizonyára ennek köszönhető az is, hogy az elmúlt években személyesen is kiállt Magyarország mellett és az országot ért igazságtalan támadásokkal szemben. 

Engedje meg, hogy ezért a kiállásáért ezúton is tolmácsoljam önnek a magyar nép köszönetét, valamint arra kérjem, hogy továbbra is vállvetve küzdjünk a közösen vallott értékeink megőrzéséért és megerősítéséért!

– írta az újságcikkben közzétett levél végén Orbán Viktor. 

Ghilezan szerint,  Orbán Viktor az utóbbi 30 évben hű maradt a hazájához, ellentétben például a volt román liberális kormányfővel, Ludovic Orbannal, aki „beleveszett a globalizmus mocsarába”. 

Tisztelt Marius Ghilezan!

Biztos ön is ismeri a román közmondást, miszerint „Hotul ne prins, negustor cinstit”, magyar fordításban valahogy úgy hangzana, hogy, „a le nem fülelt tolvaj, tisztességes kereskedő”.

Engedje meg, hogy segítsek lefülelni ezt a „tisztességes” kereskedőt. Bár kétség kívül, rendkívüli politikai teljesítményt könyvelhet el Orbán Viktor és kívülről nézve, rendkívüli hazafi is, aki nem „veszik bele a globalizmus mocsarába”, mint ön fogalmazott, de hadd tájékoztassam önt, hogy Orbán Viktor teljhatalmú és hosszú kormányzása alatt, hárommillió magyar embert, többszázezer magyar családot tettek földönfutóvá úgy a hazai, mint a nyugati és egyéb külföldi bankok, a devizahitelezés fedőakció alatt.

Mindez, Romániában is ismert kifosztás, de a román hitelezési törvényeket nem ismerve, nem is térnék ki különösebben rá, mindössze annyit írok, hogy az én munkásságomnak köszönhetően, sok milliárd eurót fizettek vissza a román károsultaknak a bankok, ott is.

Viszont Magyarországon, a kétharmados Fidesz többségű parlament olyan elszámolási törvényeket alkotott Orbán Viktor vezénylete alatt, ami bebetonozta a kifosztók pozicióját a további kifosztás folytatására és soha egyetlen bankár , közrejátszó bíró, beleértve a Kúria bíráit, név szerint Vezekényi Ursulát és a többi köztörvényes szélhámost, nem vonták felelősségre ezidáig.

Ennek következtében, többezer magyar ember lett öngyilkos, családok tízezrei mentek tönkre, és többszázezer magyar ember menekült külföldre a jogellenes végrehajtások elől.

Tehát amikor Orbán Viktor, azt írja önnek, hogy ő képviseli  „a magyar nemzet felemelését, az európai keresztény civilizáció megerősítését, a tradicionális családok és a gyermekek védelmét, a munka megbecsülését, a magyar szellem és kultúra, valamint a józan ész fontosságát” , akkor csak egy le nem fülelt kereskedő, árulja a penészes portékáját. Bár én, már régen lefüleltem, nemcsak őt, hanem a teljes bagázst, akik kifosztották Magyarországot, de a lefizetett és megvezetett újságírók és média szócsövével szemben, az én hangom halknak bizonyult ezidáig. Mert közreműködni többszázezer család kifosztásában, ellehetetlenítve a gyermeknevelést, a családok gyarapodását, egyáltalán nincs összhangban, a miniszterelnök által leírtakkal. Amennyiben részletek érdeklik, forduljon hozzám bizalommal.

További sikereket kívánva, Kásler Árpád

U.I.: aki teheti, küldje meg fent nevezett újságírónak és akár román lapoknak is, köszönettel….