AZ AJÁNDÉK VISSZAKÖVETELÉSE

Ismert fogalom a Polgári törvénykönyvben és a nemzetközi jogban is.

Számtalan esetben előfordul, hogy az ajándékozó megbánja a nagylelkűségét, vagy mert a megajándékozott hálátlan, vagy netán megromlott a kapcsolatuk. De sokesetben az is előfordulhat, hogy az ajándékozó rossz szemmel nézi az ajándék sorsát, a megajándékozott nem úgy bánik az ajándékkal, ahogy azt az ajándékozó joggal elvárta volna.

A magyar új Ptk. az Új Ptk.-VI. könyv (kötelmi jog) 3-6. rész tartalmazza.

Bizony!

Ukrajna a Krími félszigetet ajándékba kapta a részeg Hruscsovtól. A Keleti területeit Sztálintól, Kárpátalját úgyszintén potyára Trianon áldásos ingyenkoncként. Sem meg nem vívott értük, sem más történelmi köteléke nem fűződik hozzájuk. Úgy is bánt velük.

Ukrajna mocsokul bánt ezeken a területeken élt kisebbségekkel, undorító nyelvtörvényeket alkotott, a kettős állampolgárságot gyakorlatilag nem ismerte el és az amerikai befolyásnak köszönhetően halomra mészárolták az orosz ajkú embereket a Krímben és a Donbaszi régióban.

Az ajándékozó Oroszországgal megromlott a kapcsolata, tehát az ajándékozó rossz szemmel nézte az ajándék sorsát, mert Ukrajna nem úgy bánt azzal, ahogy elvárható lett volna.

Most vissza lesz véve.

MINDEN! JOGSZERŰEN!

Ja, és Ukrajna fogja fizetni a katonai beavatkozás költségeit is. Hát megérte Oroszország ellenségeivel koketálni nem mondom…

Olvasom, hogy a libásokat halálba küldő Bajnai Gordon is aláírta a Putyint bíróság elé állító petíciót. A kis retek Gordonka, csak nehogy úgy alakuljon a nemzetközi helyzet, hogy ő legyen bíróság elé állítva, van bőven miért. Az, hogy a Kúria felmentette a retket, semmit sem jelent, mert az a Kúria, amelyik azt kimondja, hogy a retek Csányi bankja pénztartozást adott meg nekem valójában, amikor kölcsönt nyújtott, akkor az a Kúria nem több köztörvényes szélhámosoknál.

Várjuk ki a végét Gordonkám, várjuk ki.

Időközben az is kiderült, hogy Ukrajnában a felrobbantott bevásárlóközpontot az ukrán banderisták rakéta depónak használták. De nincs nagy ajvékolás erről sem, mint ahogy az iskola és korház udvarokra telepített nehéz fegyverzetről sem.  

Zselenszkij ukrán elnök segítséget kért Izraeltől. Szerinte a zsidóüldözéshez lehet hasonlítani a jelenlegi ukrajnai speciális katonai beavatkozást. Hát végül is van benne valami. Az oroszok a kis férget kézre fogják keríteni, ha kell a világ végéről is és mivel erőteljesen szereti hangoztatni zsidóságát, hát akár így is fel lehet fogni.

És a végére még valami, ha Amerika nem vesz vissza az ocsmány nagy pofájából, akkor a végén még Alaszka is vissza lesz véve, mert országot el nem adnak, csak korrupció árán, ráadásul annyira áron alul kelt el már akkor is, hogy felmerül a vételi jog és a feltűnő értékaránytalanság jogi esete Tóth Marival.

Kásler Árpád