NYÍLT LEVÉL ÁDER JÁNOS, MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÉHEZ

Ader Janos.jpg

Tisztelt Elnök Úr

A Haza Pártja nevében, felhívom szíves figyelmét, valamint emlékeztetni szeretném, Magyarország Alaptörvényének 9. cikk (1) bekezdésében foglaltakra, mely rögzíti a köztársasági elnök legfőbb feladatát: kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett.

Ami jelenleg az országgyűlési választások körül történik, az a szégyenteljes ledegradálása, a Magyarországi demokrácia legkézenfekvőbb intézményének, a demokratikus szabad választásoknak.

A Haza Pártja kijelenti, hogy a következő Pártok jelöltjeinél nagyszámú meghamisított ajánlások találhatók az ajánlóíveken. Ezek közül többen országos listát állítottak.

“Magyar Munkáspárt, Magyar Igazság és Élet Pártja, Együtt-A Korszakváltók Pártja, Elégedett Magyarországért Mozgalom, Iránytű Párt, A Mi Pártunk, Összefogás Párt, Magyarországon Élő Dolgozó és Tanuló Emberek Pártja.”

Amennyiben ezek a pártok résztvehetnek az országgyűlési választáson, anélkül, hogy tételesen és egyenként megvizsgálnák az ajánló aláírások hitelességét, akkor az a választási eredmény érvénytelenségét eredményezi, ha ragaszkodunk a jogállamiság feltétel nélküli fogalmához és a törvényességhez.

A pártunk tagjai által tett rendőrségi feljelentéseknek nincs érezhető kihatása a törvénytelenségek időbeni megszüntetésére.

Magyarország törvénytisztelő polgárai nevében kérjük, hogy a tudomására jutott súlyos és aggasztó törvénytelenségek miatt tegye meg a szükséges intézkedéseket és ne vállalja fel azt, hogy a Rákosi féle kékcédulás választási csalásokhoz hasonló módon, a 2018-as választások így vonuljon be a történelembe, az Ön nevével együtt. Önnek kötelessége őrködni az államszervezet demokratikus működése felett, hát őrködjön tisztelt elnök úr és halassza el a választást, amíg minden kétséget kizáróan, nem tisztázódik ez a helyzet.

Szíveskedjék intézkedni, hogy a felsorolt pártok jelöltjeinek összes aláírásgyűjtő íve kerüljön lefoglalásra és tételes ellenőrzésre. Személyesen beszéltem a NVB illetékesével, aki azt mondta, hogy sajnos csak akkor tudnak érdemben intézkedni, ha minden egyes ajánlásra panaszt tesz az akinek a neve ott szerepel, ez ugye azt feltételezné, hogy mind a 8 millió választásra jogosult polgár egyenként kikérné, hogy hol, melyik jelöltnél szerepel a neve. Ez ugye elvárhatatlan.

Tisztelt elnök úr, szerezzen érvényt a jogállamiságnak, a demokráciának, a valós szabad választás jogintézményének, tegyen eleget köztársasági elnöki kötelességének.

Tisztelettel, Kásler Árpád, A Haza Pártja elnöke, a Békés megyei 03-as egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltje.

Kelt, Gyulán 2018.04.05. napján