MAGNEMOT

Magyarul | In English | Enfrançais
 
Vissza Kásler Árpád weboldalára
 

A találmány tárgya egy olyan forgatónyomaték közvetítő rendszer amely két vagy több tengely között, fizikai kapcsolat nélkül közvetíti a forgó mozgást, illetve a forgató nyomatékot, mágneses mező segítségével.

A Magnemot-nak elnevezett szerkezet lényege abban rejlik, hogy a kisebb átmérőjű meghajtó korong meghajtja (megforgatja) a sokkal nagyobb átmérőjű munkavégző korongot. A kölcsönhatási munkavégzés a korongok külső perem kerületén történik, mint a közismert fogaskerekeknél.

A találmány egyedisége abban rejlik, hogy annak ellenére, miszerint óriási kerületi méretkülönbség van a két korong között, a fordulatszámuk megegyezik, illetve felépítésüktől függően, a nagyobb korongok fordulatszáma akár a többszöröse is lehet a meghajtó korong fordulatánál. Fogaskerekek csatlakozása esetén ennek pont fordítottja történik. Valamint az, hogy a meghajtó korong mágneses mezeje a meghajtott korongot csak a forgásirányba hajtja meg, eddig ez azért nem volt lehetséges mert a mágnesek mindkét irányba kifejtik hatásukat, ezáltal egyensúlyállapotot hoznak létre, a Magnemot ezt az egyensúlyállapotot felbontja és egy azonos irányba tereli a forgató erőt.

Ennek eredményeként egy kisebb nyomatékkar segítségével megforgatunk egy nagyobb erőkart ugyanazon vagy nagyobb fordulatszámon, ugyanannyi idő intervallum alatt.

A Magnemot megépítésének köszönhetően kivitelezhető az az összeállítás ami a hagyományos fogaskerekeknél eddig ismeretlen, illetve kivitelezhetetlen volt a gyakorlatban, vagyis az, hogy egy sokkal nagyobb átmérőjű korong fordulatszáma megegyezzen vagy akár a többszöröse legyen egy sokkal kisebb, őt forgató korongénál, úgy hogy a munkavégzés illetve az egymás közötti kapcsolat, mindkét korong peremkerületén történik.

Kiemelt tényező, hogy a korongok mágneses csatlakozása egymáshoz, folyamatos kapcsolatot biztosít, nincsenek holt pontok, csúszások. Komoly terhelés esetén is bizonyítható, hogy a korongokon látható találkozási jelzések megegyeznek. A nagyobb átmérőjű (nagy erőkarral rendelkező)munkavégző korongra több meghajtó (kisebb nyomatékkarral rendelkező) korong szerelhető, ebben az esetben a terhelhetőséget tudjuk növelni.

Ez a rendszer kiválóan alkalmazható minden olyan technikai kivitelezés során ahol két vagy több tengely forgását csatlakoztatni kell egymáshoz, azonos vagy eltérő fordulatszámmal úgy, hogy kenésmentes, halk, tiszta kapcsolatot kapjunk. Felhasználási területe korlátlan az élelmiszer ipartól a vegyiparig. A kompresszorok és szivattyúk meghajtását karbantartás mentesen lehet biztosítani vele, de leglátványosabban talán az elektromos áramot előállító generátorok megforgatásánál lehet felhasználni, kihasználva az erőkar és nyomatékkar közötti méretkülönbségeket. Valamint kihasználni annak az előnyét, hogy a meghajtó korong két vagy több munkavégző korongot egymással ellentétes irányba is képes megforgatni, annak ellenére, hogy a meghajtó korong csak egy irányba forog. Ezáltal olyan generátorokat lehet ezzel a rendszerrel megforgatni amelyeknek nincs álló részük, mindkét részük forog ezáltal a meghajtó korong fordulatszámához viszonyítva kétszer akkora forgási sebességet érünk el ugyanakkora nyomatékon. A rendszer önmagában egy túlterhelési biztosíték is egyben, vagyis hirtelen túlterhelés, blokkolás esetén a mágneses kapcsolat megszakad anélkül, hogy fizikai sérülést okozna a rendszernek.

Kapcsolat: kaslerarpad @ yahoo . com

Képek a genfi kiállításról: