Rendkívüli Közlemény (bővítve)

Telefon

A Haza Nem Eladó Mozgalom és a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete augusztus 19-én megtartotta a meghirdetett és összehívott nemzetgyűlést, amely nemzetgyűlés határozatot hozott és ennek értelmében ezen határozat tartalmát augusztus 20-án egy 500 méter hosszú embertömeg kíséretében, 6 kilométert gyalogolva eljuttatták a Sándor Palotába, a köztársasági elnök részére. A köztársasági elnöki hivatal fogadta két fős delegációnkat. Kásler Árpád a mozgalom vezetőjét és Juhász Szilvia a mozgalom titkárának személyében. A negyed órás megbeszélés alapját az is képezte, hogy két órán belül garanciát akartak kapni a küldöttek arra nézve, hogy konkrétan mikor és hol fogadja a köztársasági elnök a mozgalom vezetőségét.

Erre kitérő választ adtak a küldöttek, mondván, hogy csak hivatali időn belül, és írásban áll módjuk válaszolni. Ezt a Haza nem eladó mozgalom vezetősége nem fogadta el. Ezt már a hivatalok számtalanszor eljátszották.

A köztársasági elnöknek írott dokumentumban világosan a köztársasági elnök tudomására hoztuk, hogy türelmünknek vége! Mert mi soha nem kértünk anyagi segítséget, sem költségvetési hozzájárulást hiteleink törlesztéséhez, mindössze a törvények betartatását és betartatását mindenki által.

Amennyiben a magyar hatóságok, a hatályos törvényeket nem tartják be, úgy minket törvénytelenséggel senki sem vádolhat!

Éppen ezért Kásler Árpád vezényletével a tömeg megindult a Sándor palotától az Astória felé, azzal a szándékkal, hogy bejelentés nélkül az Astória útkereszteződés teljes autós forgalmát fizikailag megakadályozzák, ülő demonstrációt folytatva.

A tömeg most érte el az Erzsébet-híd elejét, a teljes úttestet elfoglalva, eddig rendőri ellenállásba nem ütköztek. Egyenlőre a Haza nem eladó mozgalom vezetősége úgy döntött, hogy este 8 óráig egészen biztosan nem hagyják el az Astóriát.

– A telefonbeszélgetés háttérzajában komoly rendőri felvonulás hangjai szűrődnek be… –

A beérkező információk alapján döntünk a továbbiakról és igyekszünk folyamatosan tájékoztatni a történésekről.

Minnél több embert várunk az Astóriához, de csak olyanok csatlakozzanak, akik a Haza nem eladó mozgalom vezetőségének minden utasítását haladéktalanul teljesítik.

Kásler Árpád


Az RTL Klub Híradó beszámolója…

Az RTL Klub szokásával ellentétben két perces beszámolót közölt a tüntetésről: http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/video/217133


A HÍR TV Híradó beszámolója…

http://mno.hu/belfold/demonstralok-benitottak-meg-budapest-kozlekedeset-1179438


Fotók az Astoriánál folyó megmozdulásról:
A Haza Nem Eladó Mozgalom 16.15-kor elfoglalta a Astoriát!