Nyílt válaszom a DK megkeresésére

Képtalálat a következőre: „dk”

Napok óta téma a Gyulai Csevegő és egyéb közösségi oldalakon, a 2019-es helyhatósági választások „ki-kivel” fog össze téma. A tegnapi napon a helyi DK vezetősége részéről  emailben megkerestek azzal, hogy megkezdik a szervezést az októberi választásokra. Azért, hogy összes ellenzéki párt, csak egy jelöltet indítson a jelenlegi polgármesterrel szemben, dr. Görgényi Ernővel és mind a tíz egyéni körzetben, csak egy közös jelöltet indítsanak és ezzel kapcsolatban kérik, hogy tájékoztassuk álláspontunkról, mert az egyeztetések eddigi állása szerint a DK, az MSZP és az LMP már jelezte előzetesen részvételi szándékát.

Megkeresésükre a következőket nyilatkozom A Haza Pártja nevében, Gyula város vonatkozásában.

2010-ben Gyulán független polgármesterjelöltként a helyhatósági választásokon, az érvényesen leadott szavazatok 6,07%-át és a 2014-es polgármesteri választásokon, mint polgármesterjelölt Gyulán, A Haza Pártja színeiben, az érvényesen leadott szavazatok  5,2%- szereztem meg.

A szavazatok elaprózódásának megakadályozásából, csekély módon mi is kivesszük a részünket. Ezért 2019-es helyhatósági választásokon A Haza Pártja nem indít Gyulán polgármesterjelöltet és természetesen függetlenként sem indulok. Az a kérésem mindenki irányában, aki rámszavazna októberben, szavazatát dr. Görgényi Ernőre adja le.

Tájékoztatok mindenkit, hogy Görgényi Ernő nem kérte és semmilyen egyeztetést erről nem folytattunk. Véleményünk szerint az ellenzéki pártokat kell leváltani először, mert eljátszották a mundér becsületét. Erre per pillanat A Haza Pártjának nincs megfelelő támogatottsága, éppen ezért szavazatdarabolással sem kívánjuk őket erősíteni.

Köszönöm megtisztelő megkeresésüket.

Kásler Árpád

Vélemény, hozzászólás?