Nyílt levél Király Júliához

Képtalálat a következőre: „Király Júlia”

Nyílt vitára hívom Király Júlia magyar közgazdászt, a közgazdaság-tudományok kandidátusát, címzetes egyetemi tanárt (BCE), 2007-2013 között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnökét, aki sokáig a Nemzetközi Bankárképző Központ vezérigazgatójaként volt ismert.

Tisztelt Király Júlia, a helyszínt és időpontot szabadon megválaszthatja, alkalmazkodom hozzá, amennyiben elfogadja nyílt vitára való felhívásomat.

„Király Júlia válságnaplója” nevű közösségi oldalán közzétett egy posztot január 17-én, melyben a devizahiteles ügyet taglalja, óva intve mindenkit, hogy felüljön az összeesküvés elméleteknek, miszerint a bankok előre spekuláltak volna az árfolyamnövekedésre. Ezzel valójában egyet is tudnék érteni, de nem is ez a helyes kifejezés, hiszen teljesen irreleváns, hogy spekuláltak-e vagy sem az árfolyamnövekedésre. Sajnos a poszt alá írott olvasói hozzászólások ismételten alátámasztják, hogy az embereket mennyire könnyű egy olyan területre vezetni, ahol sohasem fogják tudni kiharcolni igazukat, mert ott csak iszapbirkózásig juthatnak el.

Király Júlia eszmefuttatásában sajnos egyetlen olyan mozzanatát sem érinti a teljes devizakifosztásnak, ami releváns lenne a kifosztottak részéről. Tíz év elteltével időszerű lenne szembenézni a tényekkel és abbahagyni az elhallgatás módszerét.

Csak remélni tudom, hogy a tisztelt volt MNB alelnökasszony elfogadja nyílt vitára való felhívásomat, melyre az elmúlt tíz évnyi ténykedésem talán feljogosít, hiszen a munkásságom nagyban hozzájárult 800 milliárd forint tisztességtelen banki üzérkedés felderítéséhez Magyarországon és sok milliárdnyi euró tisztességtelen felszámításának felderítésében Európában.

Jelen nyílt levelem felhívás egyben a sajtó képviselőihez, hogy biztosítsanak teret e nyílt vitára, amennyiben kérésem elfogadásra kerül.

A kifosztott devizásokat arra kérem, hogy juttassák el minél többen úgy a címzetthez, mint a sajtó képviselőihez jelen nyílt levelet, ezzel is nyomatékosítva, hogy van rá igény.

Elérhetőségem: kaslerarpad@yahoo.com

Köszönettel, Kásler Árpád

Egy hozzászólás a(z) “Nyílt levél Király Júliához” bejegyzéshez