Köszönet és fokozott készültség

267984_429366977140261_912247227_nMindenekelőtt köszönöm mindenkinek az önzetlen segítségét, amivel kivette részét a szombati és az azt megelőző szervezésből. Felsorolni sem tudnám azt a rengeteg segítséget, amit az emberek nyújtottak. Sátrat hoztak, gázmelegítőket, aggregátorokat, hangosítást, élelmet. Összegyűjtötték a költségeket több mint ezer gázzal töltött fekete léggömbre, 500 darab magyar zászló került kiosztásra önzetlen magyar hazafinak köszönhetően. László Andrea művésznő, a rendezvény színvonalát fokozta csodálatos dalaival.

A megmozdulást teljes sikerként lehet elkönyvelni. Annak ellenére, hogy a fősodrású média teljesen elhallgatta a dolgot sokezer ember vett részt rajta. Igaz, hogy amikor megfújtam a kürtöt sokan támadtak, a rendezvény után is sokan támadnak, de ezekkel nem kell foglalkozni, mindig lesznek irigyek. Ami elvitathatatlan, hogy az embereknek csillogott a szeme, ettől nagyobb elismerésre nem vágyok. Minden úgy történt, ahogy történnie kellett. Egész héten havazott vagy esett az eső, de szombatra gyönyörű napsütést rendeltek el az égiek.

A jelenlévők tanúi és egyben részesei lehettek annak a történelmi eseménynek, hogy a nemzet megmaradásáért vívott harcunkban zászlót bontottunk. Ugyanakkor aláírásukkal felhatalmaztak, hogy a Hágai Büntető Bíróság elé vihessem a devizahitelezés ügyét. Minderről részletesen tájékoztatva lesz a közvélemény, úgy videó mint írott formában.

A nyomásgyakorlásunk következtében, ígéretet kaptunk a kilakoltatási moratórium 45 nappal való meghosszabbításáról és ez idő alatt a tárgyalások megkezdéséről. A tárgyaláson résztvevők képviselni fogják a bankszektort, a kormányt és a civileket. Egyelőre úgy néz ki, hogy a bankszektor akarja megmondani, hogy ki képviselheti a civileket, na ettől mentsen meg az Isten.

Jó úton járunk, de meg kell őrizni a fokozott készenléti állapotot, sőt ezt folyamatosan fejlesztenünk kell. A szervezést mindenkinek a lakóhelyén folytatnia kell. Ha csak egy embert tud valaki beszervezni, akkor már megtette a szükséges minimumot. Mint hallhattuk, úgy a pénzügyi jogok biztosa, mint a minket meglátogató országgyűlési képviselő a néptömegek megmozdulásában látja a megoldás kulcsát, hát akkor mozduljunk meg emberek.

Még egyszer köszönet mindenkinek a részvételért és a rengeteg önzetlen segítségért. Megtiszteltetés számomra ennyi tisztességes jó embert képviselni.

Kásler Árpád
Kelt, Gyulán 2013.02.17-én