Főoldal | 1. szórólap | 2. szórólap | 3. szórólap | 4. szórólap | Bemutatkozó videó | Kisvárosi interjú | Vissza Kásler Árpád weboldalára
 
» A helyi fizetőeszközről dióhéjban «

Küzdelmes de gyümölcsöző éveket ígérhetek!

Munkahelyek MOST Kellenek!

A Lenin gödör-i beszéd

Elhangzott Gyulán, 2010. szeptember 10-én, 18.00 órakor a Kossuth téren.

Üdvözlöm Önöket és köszönöm, hogy eljöttek a meghallgatásomra.
Kásler Árpád független polgármesterjelölt vagyok.

Mielőtt belekezdenék fő mondanivalómban engedjék meg, hogy egy-egy mondatban reagáljak a hozzám eljutott, személyemet érintő mendemondákra, pletykákra, nem tulajdonítva számukra nagyobb súlyt mint amit megérdemelnek, de mintegy a sok találgatásra és alaptalan rágalmazásokra talán így pontot tehetünk.

A találgatások egy része arra vonatkozik, hogy kik állnak mögöttem, kik pénzelik kampányomat. Egyik ilyen pletyka, hogy az orosz kormány. Nagyon nagy tisztelője vagyok az orosz vezetésnek, amióta az ebek harmincadjára juttatott orosz gazdaságot lábraállították, de tisztelt hölgyeim és uraim az orosz kormány nem támogatta és nem támogatja kampányomat. Felröppent a hír, hogy a Venezuelai kormány támogat. Ennek még akár alapja is lehetne, ugyanis a Venezuelai kormánnyal kiváló, kölcsönös tiszteleten és bizalmi alapon fekvő kapcsolatom van, ami többek között egy találmányom révén alakult ki, de biztosíthatom önöket, hogy egy fillérrel sem támogatják a kampányomat. Ezután következik érkezési sorrendben az LMP mint támogató. Tisztelt hölgyeim és uraim, ez még viccnek is rossz.! De mint várható volt a sorból nem maradhatott ki az MSZP sem, ez úgyszintén viccnek is rossz. De ha már volt orosz akkor kell egy kis amerikai színezet is, így jöhetett a képbe az amerikás Czene bácsi mint támogató. Czene bácsi nincs itt véletlenül, hogy személyesen is megcáfolja a dolgot!

Tisztelt hölgyeim és uraim a felsoroltak közül senki sem támogatott sem anyagiakkal sem más egyébbel, bár az anyagi támogatás kétségkívül jól jött volna, mert nem tudom, hányan tudják önök közül, hogy minden egyes villanyoszlopért ahol a kis plakátom kint van, 250 db. plakátról van szó, oszloponként 2500 Ft-ot kell használati díjként megfizetni és most tessenek megkapaszkodni, mert nem a városnak és nem is a Démásznak, hanem egy szegedi Kft-nek. Véleményem szerint az ilyen bevételek a város kincstárát kellene hogy gyarapítsák. Ha már a Démász kiadja kezelésbe a Gyula közterületén lévő oszlopokat miért nem a város vette kezelésbe azokat. Ha módom lesz rá ígérem, hogy az összes ilyen kérdést megvizsgáltatom, ugyanúgy mint a város közterületein lévő összes reklámtábla kérdését is, amelyek túlnyomó többsége Budapesti cégek tulajdonában van és véleményem szerint a városnak mindent el kell követnie, hogy visszaszerezze ezek felett a birtoklási jogot, komoly bevételekre téve szert ezáltal.

Visszatérve a pletykákra, állítólag már szemtanúk is vannak akik látták, hogy baltával agyonvertem a kutyámat. Erre mi mást mondhat az ember fia, mint azt hogy az emberi butaság, rosszindulat és irigység határtalan. A másik leggerinctelenebb híresztelés az, hogy úgy sikerült összegyűjtenem az ajánlószelvényeket, hogy a Fidesz nevében gyűjtöttem azokat. Csak halkan jegyezném meg, hogy szívesen kezet szorítok azzal a polgármesterjelölttel a mezőnyből, aki a szükséges 535 db. kopogtatócédulából legalább 524-et gyűjtött be egymaga, úgy mint én, fáradságos munkával. 8 kg-ot fogytam ez idő alatt, tehát ha valaki fogyózni szeretne polgármesterjelöltként megteheti, a siker garantált.

A pletyi sorozatnak még nincs vége, valakik alapos munkát végeztek. Ez már lassan olyan mint az Ötvös cirkusz bohóca, van egy másik. Éspedig az, hogy zsidó vagyok, ez azért is érdekes mert amikor a Banki Adósok érdekvédelmét vállaltam fel akkor azt híresztelték valakik, hogy antiszemita vagyok. Az igaz, hogy nagyon sokrétű tulajdonsággal rendelkezek, de ez már nekem is sok. Bár azzal sohasem voltam tisztában, hogy a zsidó az csak vallás vagy nemzetiség is egyben, de akárhogy is van, az én nemzetiségem magyar, vallásom pedig római katolikus és annak ellenére, hogy nem vagyok egy templomba járós elsőáldoztam és bérmálkoztam annak rendje s módja szerint. A sok hamis híresztelés között egyetlen egy jutott el az én fülembe aminek van valóságalapja, éspedig arról van szó, hogy állítólag, idézek "ha bejön nekem a polgármesterség, akkor nagytakarítást hajtok végre az önkormányzatnál" idézet bezárva. Engedelmükkel én ettől sokkal finomabban fogalmaznék. Ha polgármester leszek az önök akaratából, akkor az ezzel járó jogokat és kötelezettségeket maximálisan kihasználva, el fogom távolíttatni a beosztásukból azokat az önkormányzati dolgozókat, vezetőket akiket úgy ítélek meg, hogy a megtisztulás és a fejlődés útjában állnak és azokat akik eddig is elvégezték becsülettel a munka nehezét, komoly tapasztalatra téve szert, vezető pozícióba helyeztetem, valamint azokat akik nem érdemlik meg azt a kiemelt és megtisztelő státuszt, hogy szolgálhassák a köz érdekét, megismertetem az általuk is irányított város, munkaelosztó iroda bőséges kínálatával.

És mielőtt bárki személyében sérelmezné eme kijelentésemet egy példával alátámasztom, hogy mire is gondolok pontosan, személyes élményem , friss tapasztalatatom alapján. Az úttestek fölött kifeszített kampányponyvák kihelyezésének területhasználati díja a város pénztárát gazdagítja, ezért az ember szívesen kifizeti, a szegedi Kft-nek már kevésbé. De ennek ellenére a kihelyezések engedélyhez kötöttek, rendben is van ez így. Úgy adódott, hogy péntek reggel kilenc órakor mentem be az önkormányzathoz az engedélyeket megkérni. Az illetékes vezető személy éppen szabadságon volt ami megint csak rendben van, hiszen mindenkinek jár szabadság. Azt viszont már kevésbé értem, hogy az illetékes hivatalnok helyettese azt mondja idézek „ Nem pénteken kell az ilyet behozni”. Már elnézést de szerintem ez nincs rendjén, ugyanis ha nem tévedek a pénteki nap is fizetett munkanap. A pék is pénteken ugyanúgy gyúrja a kenyeret mint hétfőn. Még azt is hozzátetette, hogy egyébként sem adhat engedélyt, de akkor mitől helyettes, kit és mit helyettesít, vagy csak a megbízása arról szól, hogy tájékoztassa a nagyérdeműt arról, hogy pénteken még a fű sem nő hivataléknál, mert értem én, hogy egy Minarett építésére a Béke Súgárúton nem adhat engedélyt, de kampányidőszakban, három ponyva kihelyezésére sincs jogosultsága a helyettesnek akkor mitől helyettes és mennyiért. Azért annyit közölt, hogy menjek vissza hétfőn reggel, ezt akár egy papírra is ki lehetett volna írni az ajtóra, kevesebbe került volna az adófizetőknek. Hétfő reggel nyolcra ott is voltam, kérdezem hogy az illetékes személy itt van-e, mondja igen de várnom kell. Várok vagy fél órát a nyitott irodájának ajtajában, mígnem jön egy kedves hölgy aki megkérdezte, hogy kire várok, mondom hogy kire, erre ő azt mondja, hogy nem jó helyen várok az illetékes személy irodája amott van. Megkérdezem a helyettes urat, hogy ezt miért nem közölte velem? Az arrogáns válasza mindössze annyi volt, mert nem kérdeztem.

Tisztelt hölgyeim és uraim nem tudom, hogy önöknek voltak-e hasonló tapasztalataik, de arról biztosíthatom, hogy amennyiben én leszek a polgármester nem is fognak az ilyen kiszolgálásnak még az árnyékával sem találkozni. Mert az ügyfélnek is tisztességtudónak kell lennie de a hivatalnoknak is segítőkésznek és ügyfélbarátnak.

Még egy utolsó szóbeszédre reagálnék.
Vannak akik azt mondják, hogy jók az elképzeléseim, de ha rám szavaznak akkor a város nem kap pénzt a kormánytól ezért kell a kormánypárti jelöltre szavazni. Jó kis manipulatív szöveg azt is mondhatnánk rá, hogy ügyes. De boncoljuk ezt egy kicsit tovább, ugyanis egy jogállamban, egy demokráciában ilyen nem fordulhat elő. Erre gondolom százan mondanák, ugyan már ne legyek naiv és jogosan tennék, de akkor aki ilyet hall és el is hiszi, az se legyen naiv mert ha ez megtörténhet akkor az is megtörténhet, hogy aki adja az meg is mondja, hogy kinek és mire menjen az a pénz. Pl. 500 milliócska ide 500 milliócska oda és akkor a több mindjárt kevesebb és a kevesebb a több, ha az oda megy ahova kell, bár kétlem , hogy kevesebb forráshoz jutna a város ismerve önmagamat.

Összegezve ezeket a pletykákat akár viccesnek vagy komolytalannak is nevezhetnénk őket, de ha a dolgok mögé nézünk akkor egy nagyon tudatos és előre kitervelt folyamatot vehetünk észre ami szakemberre utal. Tulajdonképpen lefedték a teljes palettát, hogy mindenki megtalálja azt az okot, hogy miért ne szavazzon rám. Aki a kommunizmusért az oroszokat okolja az azért, akik az SZDSZ-el azonosítják az LMP-t azok azért, az MSZP áldásos tevékenységét elítélőknek is meglegyen az oka nem rám szavazni, akik a zsidókat nem kedvelik azok azért ne szavazzanak rám, még az állatbarátokra is alaposan odafigyeltek. Ha mindezt összevetjük azt hiszem, hogy meg is van a pletykák forrása mert ugyanilyen szenny uralta az elmúlt két évtized politikáját ami nem szólt másról mint egymás pocskondiázásáról. És ezt le is zárnám egy ősi kínai közmondással amely úgy szól, "Vannak akik úgy akarnak kitűnni a tömegből, hogy lefejezik azt".

Ebben az esetben valakik akik nem tudnak kiemelkedni egyéniségükkel, úgy akarnak előnyre szert tenni, hogy a másikat bemocskolják. Remélem, hogy ha valakit ezek a mendemondák foglalkoztattak, innentől kezdve tisztább és átláthatóbb képet alkothat rólam. Mert az én erőm az őszinteségben rejlik. Abban rejlik, hogy nem vagyok bekötve semmilyen párthoz, titkosszolgálathoz. Senki sem fizetett le, senkinek sem tettem hamis vagy jogtalan ígéretet. Én önmagamat adom. Ez vagyok én valójában Kásler Árpád ugyanolyan hibákkal teli mint bárki önök közül, esetleg egy kicsit elszántabb ami az igazságért és a nemzeti érdekekért való kiállást illeti.

Nagy örömömre szolgálna, ha már úgyis előszeretettel használjuk a technika vívmányait, miért nem tesszük kötelezővé a politikában annak a masinának a használatát, amit úgy hívnak hogy poligráf, köznyelven hazugság vizsgáló gép. Onnantól kezdve akár polipgráfnak is hívhatnánk és minden tisztségbe lépő politikust illetve leköszönő politikust megvizsgálnának vele, olyan szavakra beállítva mint korrupció, pályázati mutyik, idegen érdekek tudatos előnybe részesítése a magyar érdekekkel szemben, stb. Mint az ötlet felvetője elsőként vállalom e kísérletnek alávetni magam. De addig is amíg ez megtörténik térjünk vissza a realitás talajára mert máris hozzáfogok fő mondanivalómhoz amit egy három perces hanganyag bejátszásával kezdenék. Amit most hallani fognak az a parlamentben hangzott el 1994-ben. Kérem hallgassuk meg figyelmesen és onnan folytatom...

Első reakció a kampánybeszédre....

Szia. A tegnapról: Minden szavad igaz, Ütős volt. Egy hibát találtam ha annak nevezhető. Az Öreg Ember ott volt és az emberek találgatták,hogy biztos Ő finanszírozza az igen költséges kampányodat. Biztos kiadta az ukászt és kőkeményen irányít. Máskülönben észre vetted,hogy az igen tisztelt vári és dénesi emberek mennyien voltak. Barátsággal:

Válaszom erre....
Szia, megmosolyogtató de valóban hihető elképzelés, meg is fogom említeni az Istvánnak. Hidd el nem igaz, saját magam finanszírozok mindent. Az Istvánnal kölcsönös tiszteleten alapuló baráti kapcsolatunk van. Én tisztelem a tudását, az egyenes megnemalkúvó tartását, világhírű kapcsolatait, ő meg felfedezte bennem azt az elhivatottságot ami, saját elmondása szerint, kevés embereben van meg.
Erre mit mondjak,cáfoljam az emberek hülyeségét,jól van ez így hadd találgassanak, az emberek szeretnek hinni a misztikumban a nem látható dolgokban, abból ebben az országban van bőven.

"Máskülönben észrevetted, hogy az igen tisztelt vári és dénesi emberek mennyien voltak?"

Kedves ..., nem a vári és dénesi emberekért teszem amit teszek, hanem a nemzetért. Az emberek mesterséges agymosáson mennek keresztül a "megvezetőik" által. Ha ilyen apróságok elbátortalanítanának akkor nem az lennék aki vagyok, hanem én is egy megélhetési önjelölt lennék a sok közül.
 
Áldás,Árpi.