AZ ÜGYÉSZSÉG MEGSZÓLALT

Képtalálat a következőre: „good and bad”

Napok óta hangos a sajtó, hogy az ügyészség reagált: az etikus hecker nevezetű egyén,  veszélyes a társadalomra. Ő az, aki nyolc évet is kaphat, mert feltörte a Magyar Telekom rendszerét és erről figyelmeztette a céget, hogy gyenge pontja van a rendszernek.

Eddig érteném a logikáját az ügyészségnek és a sajtónak is, de továbbgondolva a múltat s jelent, már a logika kevésnek bizonyul.

Tíz éve etikátlan bankárok, végrehajtók és behajtók, etikátlan ügyészségek és bíróságok védőszárnyai alatt, megalkuvó politikusok félrenézése mellett, etikátlanul fosztogatják az ország egyharmadát. Ennek ellenére, még nem született ítélet a társadalmi veszélyességükhöz mérten és a sajtó sem hangos ettől. Az ügyészség sem reagált, hogy veszélyesek a társadalomra.

Ezekszerint etikusnak lenni bűn, etikátlannak lenni erény lenne? Ezer év alatt a magyarságnak még ekkora dilemmával nem kellett szembenéznie. Etikátlanításra van szükség, ha van ilyen szó egyáltalán, ha nincs, akkor csinálni kell.

Egy hozzászólás a(z) “AZ ÜGYÉSZSÉG MEGSZÓLALT” bejegyzéshez

  1. Itt található a részletes történet az etikus hackerről:
    https://index.hu/belfold/2017/07/26/telekom_t-systems_biztonsagi_res_nni_etikus_hekker_rendorseg_nni_orizetbe_vetel/
    Ez nem az első ilyen esete a “T mint tulok” cégcsoportnak, mert a BKK online jegyvásárló botrányában is nyakig benne voltak. Méltán kiérdemlik a világi inkvizitor címet. A cégcsoportnál nemcsak a hackerekkel, hanem az ügyfelekkel is tulok módjára bánnak, amit személyesen is megtapasztaltam. A bankok is ugyanígy viselkednek a devizahitelesekkel, amin nincs mit csodálkozni, hiszen az összes munltinacionális cégnek és banknak ugyanaz a tulajdonosi háttere, és a célja.
    A Dr. Bubó (Kérem a következőt) című rajzfilmsorozatban Romhányi József szövegíró az ügyészséget szügyészségnek hívja, amit találónak tartok. A fentebb írtak miatt ugyanolyan szervilis a viselkedése ennek a szervnek a multikkal szemben mint a bankok irányában.